Landskrona

Strandberg i topp på riksdagslista

Folkpartiet i Skåne har i helgen haft sina nomineringsmöten inför region- och riksdagsvalen nästa år. Precis som vid partiets provval för drygt en månad sedan hamnar Torkild Strandberg, kommunalråd i Landskrona, i topp på valkretsen västra Skånes lista inför riksdagsvalet.
Kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) håller årets jultal den 1 december.Bild: Fredrik Johansson HD/NST
Det innebär att han så gott som är självskriven för en plats i riksdagen – om han vill. I ett pressmeddelande säger han, vilket han även poängterat tidigare, att förstavalet dock är att stanna kvar i Landskrona som kommunstyrelsens ordförande. Det beror förstås på valutgången.
På andra plats på västra Skånes FP-lista hamnade för övrigt Tina Acketoft, Höganäs, och på tredje Torbjörn Ekelund, Svalöv.
Folkpartiet beslutade också vem som skulle stå på de olika vallistorna till regionfullmäktige. Här tillhör Landskrona det mellersta distriktet och på den listan hamnade Lena Benediktsson, Landskrona, som också sitter i stadsfullmäktige, på andra plats. På första placerades Mats Persson från Lund. Lena Benediktsson har redan i dag en plats i regionfullmäktige.
Gå till toppen