Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Böter för smällare – men slipper BoIS straffavgift

Den 24-årige man som kastade en smällare på en hemmamatch på Landskrona IP för drygt ett år sedan döms att betala böter. Däremot ska han inte betala BoIS straffavgift.

Det var under hemmamatchen mot Ängelholms FF den 1 oktober i fjor som den 24-årige mannen fyrade av en smällare på läktaren. Eftersom det redan tidigare hade kastats smällare från samma plats hade övervakningskamerorna på Landskrona idrottsplats zoomat in just där han stod.
På bilderna syns hur han plockar i sina fickor, böjer sig ner på läktaren och sedan springer. Sedan syns hur personer runt om håller för öronen.
Nu döms mannen – som av polisen beskrivs som en av frontfigurerna i en av BoIS mindre supporterklubbar – för brott mot ordningslagen. Han döms till dagsböter på totalt 8 000 kronor. Dessutom ska han återbetala 5 000 kronor av advokatkostnaderna till staten.
Däremot slipper han ersätta Landskrona BoIS för den straffavgift på 15 000 kronor som Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd utdelade efter oroligheterna. Av den anmälan som ligger till grund för disciplinnämndens beslut framgår att det handlar om två knallskott som kastats från läktaren och briserat i luften. Enligt tingsrätten handlar det inte om 24-åringens smällare.
Mannen erkände att han avfyrat en smällare i polisförhör men tog tillbaka sitt erkännande i tingsrätten. Efter händelsen fick han tillträdesförbud i ett halvår, men eftersom säsongen i stort sett var slut missade han bara tre cupmatcher och en superettanmatch.
Gå till toppen