Himma

En ny generation mäklare på väg ut

Nyutbildade fastighetsmäklare har lätt att få jobb. Men många lämnar yrket inom några år.

Fastighetsmäklare är en av de mer populära utbildningarna på Malmö högskola. Studenterna har lätt att få jobb efter examen. En del anställs redan innan de har gått klart programmet.
Mäklarstudenten Christian Ahrgren gör praktik i Helsingborg, på MOHV Fastighetsförmedling. Han tar examen först till våren, men har redan skrivit på anställningsavtal. Vi träffar honom på en lägenhetsfotografering på Söder, där han handleds av Irna Dzin, kontorschef på MOHV i Helsingborg.
– Det är viktigt för oss att knyta till oss duktiga mäklare tidigt, säger Irna Dzin.
Byrån har anställt flera studenter som alltså kan gå rakt ut från högskolan och börja sälja bostäder.
Det finns dock ett aber. De får ingen lön om de inte säljer. Arvodet för mäklare är av tradition helt provisionsbaserat. En skräck för någon som är van vid fast månadslön, ett stort plus för studenterna vid Malmö högskola.
– Där jag jobbade tidigare tjänade alla lika, fast att jag gjorde dubbelt så mycket. Det kändes fel. Som mäklare tjänar jag mer om jag jobbar mer. Det triggar mig, säger Christian Ahrgren.
På gymnasiet läste han naturvetenskapligt program, men kände sig aldrig hemma. Åren efter studenten hade han fabriksjobb. En kväll såg han ett inslag om Fredrik Eklund, en framgångsrik mäklare som har arbetat i New York.
– Jag kände bara wow! Jag har alltid haft mycket energi och känt mig lite fel. Men här var en kille med ännu mer energi. Jag tyckte att jobbet verkade grymt.
Att vara social är en bra sak för en mäklare. Men man kan inte bara snacka bort bostäder. Studenterna läser fastighetsvetenskap, juridik och företagsekonomi. Föreläsningarna handlar om allt från kundrelationer till byggteknik. Som mäklare träffar man ibland kunder i känsliga lägen, efter skilsmässor och dödsfall. Den psykologiska biten är därför också viktig.
Utbildningen har med åren blivit alltmer akademisk. Man skriver c-uppsats och läser vetenskapsteori. Från och med hösten 2013 är programmen treåriga för att passa in i Bolognasystemet.
– Utbildningen har fått en mer bildande funktion. Förhoppningsvis kan det öka statusen för mäklare, säger Ola Jingryd, lektor och programansvarig för fastighetsmäklarprogrammet på Malmö högskola.
Nidbilden är att en en mäklare är en oärlig person som säger vad som helst för att lyckas sälja. På en husvisning vid en bullrig väg kan man får höra att säljarna inte alls har upplevt ljudet som störande. Hen glömde säga att de var döva.
Men de nya mäklarna tror inte att man blir långvarig om man brer på inför kunderna.
Studenterna läser etik och lär sig att följa det som kallas god fastighetsmäklarsed.
- Låt säga att vi förskönar ett objekt. Man skriver ”underbart grönområde” när det är en lekplats. Då lockar vi fel kunder till visningen. Ärlighet varar alltid längst, säger Christian Ahrgren.
De nya mäklarna har lätt att få jobb efter utbildningen. Däremot lyckas inte alla försörja sig. Mäklaryrket har ju dubbla säljmoment. Först ska man jaga in uppdragen, sen ska man få sålt objekten.
– Det finns 6600 mäklare i Sverige. Det är en hög siffra. Några hundra nya kommer ut varje år. Bland mäklarna finns en rädsla för att för många tävlar om pengarna, säger Ola Jingryd på Malmö högskola.
Studenterna avskräcks dock inte av eventuell konkurrens.
– Man har alltid fått höra att det är tuff bransch, men jag ser ljust på det. Oavsett konjunktur behöver folk alltid flytta. Man får planera sin ekonomi så att man är beredd på svackorna, säger Lina Abou-Sweid som läser tredje terminen.
Universiteten och högskolorna vill gärna se att fler fortsätter inom den akademiska världen. Studenterna skulle alltså kunna forska istället om de inte får jobb. Traditionellt har dock intresset varit lågt. De som lockas till yrket är intresserade av att sälja, och i den akademiska världen finns få ekonomiska incitament.
Christian Ahrgren hymlar inte med att han gillar sälj. Han är nog en ganska typisk säljare. Han har det charmerande leendet, mycket energi och är supersocial.
– Jag behöver inte jobba med exklusiva objekt som de Eklund hade i New York, men jag lockas av att på sikt bli en framgångsrik mäklare som lyckas med liknande rekordförsäljningar.
Gå till toppen