Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordrättegång hålls i Lunds tingsrätt

På fredagen börjar rättegången mot den 57-åring som är åtalad för att ha mördat en 41-årig man i en lägenhet på Suellsgatan. Hittills har han varit tystlåten om vad som hände.

Den 28 juli uppmärksammade den 57-årige mannen sina grannar på Suellsgatan på att han mördat 41-åringen genom att ställa sig på balkongen och skrika just det. Sedan knackade han på hos en granne med kniven i handen och bad dem ringa polisen.
På fredagen börjar rättegången i Lunds tingsrätt. Att det är den 57-årige mannen som bragt 41-åringen om livet råder det egentligen inga tvivel om, men exakt vad som hände i lägenheten under de tio minuter som de var ensamma har han inte kunnat minnas när polisen frågat.
Polisen har lyckats konstatera att det under kvällen, natten och morgonen uppstått bråk mellan de båda männen. Till en början ska det ha varit lite smågruff, men allt medan spriten gick in ska det ha resulterat i allt hårdare handgripligheter.
Enligt den kvinnliga granne som befann sig i lägenheten bara minuterna före mordet utsattes hon för sexuella närmanden av 41-åringen. När 57-åringen ska ha satt stopp för det genom att hämta hennes pojkvän blev 41-åringen upprörd. Det sista 57-åringen minns är att han blev attackerad med slag.
Det förekommer olika uppgifter om huruvida männen kände varandra sedan tidigare. 57-åringen förnekar det, men enligt 41-åringens flickvän ska 41-åringen under kvällen ha sagt att de var bekanta sedan länge.
Tingsrätten har avsatt tre dagar för huvudförhandling – 29 november, 2 december och 10 december.
Gå till toppen