Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Designpris till HD - igen

HD:s helgreportage om en grupp burleskdansare från Malmö stod sig i konkurrensen bland mer än 200 europeiska tidningar.

Än en gång har HD prisats i den internationella layouttävlingen "European Newspaper Award", som uppmärksammar europeiska nyhetstidningars prestationer i flera olika kategorier.
HD har fått ta emot utmärkelser i tävlingen flera gånger genom åren. I år är det är ett reportage ur tidningens helgbilaga som prisas i en klass där juryn sökte fotoreportage med atmosfär. Reportaget var infört i Helg den 8 juni och handlar om burleskgruppen Ravishing Byrds Burlesque från Malmö. Det är HD:s fotograf Sonny Thoresen som gjort reportaget tillsammans med reporter Hanna Welin. För redigeringen stod Cilla Nilsson och Eva Engwall.
Årets upplaga av prisutdelningen är den 15:e i ordningen och totalt tävlade 211 tidningar från 25 länder om utmärkelserna. Förutom de bästa tidningarna i olika kategorier prisades tidningar bland annat för sina förstasidor, lokalsidor, fotoberättande och illustrationer.
Här kan du kolla in de vinnande sidorna:
HD sidan 1
HD sidan 2 och 3
HD sidan 4
Här kan du läsa det prisade reportaget på hd.se:
Smak för det burleska
Gå till toppen