Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Designpris till HD - igen

HD:s helgreportage om en grupp burleskdansare från Malmö stod sig i konkurrensen bland mer än 200 europeiska tidningar.

Än en gång har HD prisats i den internationella layouttävlingen "European Newspaper Award", som uppmärksammar europeiska nyhetstidningars prestationer i flera olika kategorier.
HD har fått ta emot utmärkelser i tävlingen flera gånger genom åren. I år är det är ett reportage ur tidningens helgbilaga som prisas i en klass där juryn sökte fotoreportage med atmosfär. Reportaget var infört i Helg den 8 juni och handlar om burleskgruppen Ravishing Byrds Burlesque från Malmö. Det är HD:s fotograf Sonny Thoresen som gjort reportaget tillsammans med reporter Hanna Welin. För redigeringen stod Cilla Nilsson och Eva Engwall.
Årets upplaga av prisutdelningen är den 15:e i ordningen och totalt tävlade 211 tidningar från 25 länder om utmärkelserna. Förutom de bästa tidningarna i olika kategorier prisades tidningar bland annat för sina förstasidor, lokalsidor, fotoberättande och illustrationer.
Här kan du kolla in de vinnande sidorna:
HD sidan 1
HD sidan 2 och 3
HD sidan 4
Här kan du läsa det prisade reportaget på hd.se:
Smak för det burleska
Gå till toppen