Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vittne till koranbränning förhörs efter kidnappning

Mycket är fortfarande oklart efter den händelse i onsdags då en 15-årig pojke ska ha blivit intvingad i en skåpbil och fasthållen i en lägenhet nästan hela dagen.

Ännu på fredagen hade inget förhör med den 15-årige pojken hållits. Även polisen har därför en rad frågor som inte har fått något svar.
För att räta ut frågetecknen är ett förhör med 15-åringen inbokat i början av den kommande veckan.
Det var sent i onsdags kväll som pojken hörde av sig till polisen. Han befann sig då på en annan plats än den lägenhet som han ska ha hållits fången i sedan lunchtid.
Han berättade att en skåpbil med två män närmat sig honom. När han inte ville svara på deras frågor ska de ha tvingat in honom i skåpbilen och kört till en lägenhet i Landskrona, där de sedan hållit honom fången.
Tillfångatagandet ska ha samband med en koranbränning som skett tidigare, vid för tidningen okänd tidpunkt och på okänd plats. Koranbränningen ska ha utförts av två kompisar till 15-åringen.
Syftet med onsdagens tillfångatagande ska ha varit att få 15-åringen att berätta var de två koranbrännarna fanns. När han inte berättade ska han bland annat ha blivit hotad med ett hårt föremål i bakhuvudet. Polisen har konstaterat att pojken har en bula i bakhuvudet. Han ska även ha blivit av med en jacka, en tröja och en nyckel.
Polisen rubricerar händelsen som olaga frihetsberövande. Att bränna en koran är däremot inte straffbart.
Gå till toppen