Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pappan begärd häktad för mordet på sonen

Åklagaren har begärt den 47-årige pappan häktad som på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin 18-årige son. Mordet ska ha begåtts i Barsebäck.

Den 47-årige mannen greps fem timmar efter att den livlöse 18-åringen hittats i en bil vid parkeringsfickan vid Hilleshögs dalar i onsdags kväll. Han befann sig då nere vid havet.
47-åringen är på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin 18-årige son.
Mordet ska dock inte ha begåtts där 18-åringen sedan hittades, utan på en adress i Barsebäck tidigare under dagen.
Pappan ska därefter ha transporterat 18-åringens kropp i sin egen bil för att slutligen parkera strax söder om Glumslöv och ge sig av i naturreservatet ner mot havet.
– Vi misstänker att brottsplatsen finns i Barsebäcksområdet och att fyndplatsen sedan är en annan i Glumslöv, säger Kenth Pehrsson vid länskriminalen.
Omständigheterna kring själva mordet är dock fortfarande okända. Länskriminalen har inte velat lämna några detaljer kring hur 18-åringen berövats livet och vad som gör att 47-åringen är misstänkt. Pappan och sonen bodde enligt vad som är känt tillsammans i Landskrona.
Kan du säga något om hur 18-åringen bragts om livet?
– Nej, inte mer än att det är i Barsebäcksområdet, säger Kenth Pehrsson.
Hur har ni blivit varse att mordet utförts i Barsebäck?
– Det kan vi inte gå in på. Det är ett arbete som pågått i snart två dygn som har lett fram till det.
Enligt ett pressmeddelande från polisen på fredagsmorgonen pågår för närvarande en teknisk undersökning i syfte att säkra bevismaterial.
Under fredagen lämnade åklagare Pehr-Ola Pehrsson en häktningsframställan till Lunds tingsrätt, i vilken han begär 47-åringen häktad för mordet på sin egen son. Häktningsförhandlingen kommer att äga rum klockan 15.15 i Lunds tingsrätt.
Mannen är för närvarande på sannolika skäl anhållen som misstänkt för mordet och begärs häktad för samma misstankar och på samma misstankegrad.
47-åringens inställning till mordmisstankarna är i nuläget okänd, men kommer att klarna vid häktningsförhandlingen.
– Jag har pratat med åklagaren. Vi har bestämt att inte gå ut med hans inställning i nuläget, säger Kenth Pehrsson.
Hur pratsam har 47-åringen varit i förhör?
– Det kommenterar jag inte.
Under onsdagskvällen, då 18-åringen hittades i bilen, ska både anhöriga och polis ha varit ute söder om Glumslöv för att leta efter den då försvunne 47-åringen. Även Missing people samlade ett 40-tal frivilliga för att påbörja en sökaktion.
Till en början gjordes ingen koppling mellan den mördade 18-åringen och den försvunne 47-åringen.
Missing people ska aldrig ha kommit igång med sina skallgångskedjor eftersom 47-åringen samtidigt påträffades och blev misstänkt.
Gå till toppen