Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pappan erkände att han tagit livet av sonen

Under häktningsförhandlingen erkände den 47-årige pappan att han tagit livet av den 18-årige son som hittades livlös i en bil vid Hilleshögs dalar i onsdags. Han häktades på fredagen som misstänkt för mord.

Polisen har varit ytterst förtegen kring den 18-åring som hittades livlös i en bil vid Glumslövs backar i onsdags. Han fördes till Helsingborgs lasarett, där det konstaterades att han var död.
Fem timmar senare greps hans 47-årige pappa en och en halv kilometer från platsen, nere vid havet. Han misstänktes genast för mord och anhölls senare under natten mot torsdag.
Under fredagen begärde åklagaren den 47-årige pappan häktad. Vid häktningsförhandlingen erkände 47-åringen, via sin försvarsadvokat, att han tagit livet av sin son.
Enligt åklagaren är mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. 47-åringen nekade till mordanklagelserna, men medgav dråp.
Efter att 47-åringen och hans försvarsadvokat fått utveckla sin talan bakom stängda dörrar meddelade Lunds tingsrätt att mannen ska häktas som på sannolika skäl misstänkt för mord.
Han ska även genomgå en så kallad paragraf sju-utredning, det vill säga en liten psykiatrisk undersökning som ska utröna om han led av en allvarlig psykisk sjukdom när han begick brottet.
Vad som också framkom under fredagen var att 18-åringen inte bragts om livet på samma plats som han hittades, utan på en adress i Barsebäck. Pappan ska därefter ha transporterat sin son i bilen till parkeringsfickan strax söder om Glumslöv, där han lämnat sonen och vandrat ut i naturreservatet.
– Vi misstänker att brottsplatsen finns i Barsebäcksområdet och att fyndplatsen sedan är en annan, sa Kenth Pehrsson vid länskriminalen på fredagen.
Omständigheterna kring själva mordet är dock fortfarande oklara. Länskriminalen har inte velat lämna några detaljer kring hur 18-åringen berövats livet eller om han var i livet när han transporterades i bilen.
Kan du säga något om hur 18-åringen bragts om livet?
– Nej, inte mer än att det är i Barsebäcksområdet, sa Kenth Pehrsson.
Hur har ni blivit varse att mordet utförts i Barsebäck?
– Det kan vi inte gå in på. Det är ett arbete som pågått i snart två dygn som har lett fram till det.
Hur pratsam har 47-åringen varit i förhör?
– Det kommenterar jag inte.
Enligt ett pressmeddelande från polisen på fredagsmorgonen pågår en teknisk undersökning i syfte att säkra bevismaterial.
Under onsdagskvällen, då 18-åringen hittades i bilen, ska både anhöriga och polis ha varit ute söder om Glumslöv för att leta efter den då försvunne 47-åringen. Även Missing people samlade ett 40-tal frivilliga för att påbörja en sökaktion.
Till en början gjordes ingen koppling mellan den mördade 18-åringen och den försvunne 47-åringen.
När den 47-årige pappan greps och det stod klart att han var misstänkt för mord avbröts den planerade skallgångsinsatsen av Missing people.
47-åringen är inte tidigare straffad. Vi gripandet ska han ha haft en skada på halsen.
Gå till toppen