Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Antikhandlare uppgiven efter ännu ett inbrott

Efter sjunde vandaldådet vägrade försäkringsbolaget att förnya försäkringen. På nyårsdagens morgon drabbades Auktionssalen och Ibrahim Darwiche av inbrott.

Ibrahim Darwiche i sin butik på Eriksgatan 91. Hans eget favoritföremål är en madonnafigur som han har i sitt hem.Bild: Max Lindqvist
En bättre start på det nya året hade Ibrahim Darwiche kunnat önska sig. Tio över sex på morgonen gick larmet i hans butik på Eriksgatan.
– Jag vet inte vad jag ska säga längre, säger han.
Ibrahim Darwiche och Auktionssalen har varit hårt drabbade. Sex gånger har han haft inbrott i sin lastbil – senast den 13 december då någon slog sönder hela instrumentbrädan och skar sönder kapellet – och två gånger har han fått skyltfönster krossade.
På nyårsmorgonen var det alltså dags igen. Den här gången krossade någon rutan och sträckte in handen för att komma över fyra klockor och några silverbestick.
– Det är skador för 10 000–15 000 kronor varje gång, säger Ibrahim Darwiche.
Extra kännbart blir det den här gången, eftersom försäkringsbolaget vägrade förnya hans försäkring när den löpte ut för någon månad sedan. Att sälja tjänster till en näringsidkare som drabbas så ofta är helt enkelt ingen bra affär för bolaget.
Men att dåden äter upp intäkterna är inte det enda problemet för Ibrahim Darwiche. Han uppger att han inte gör några större vinster på sin verksamhet, utan att han driver den för att det är roligt.
Men på nyårsdagen var den känslan långt borta.
– Jag vet inte vad jag ska göra längre. Kanske är det bättre om jag stänger och sitter hemma. Då blir mina två anställda också arbetslösa och får sitta hemma. Jag orkar inte med mer.
Ibrahim Darwiche har under lång tid försökt få gehör för sin situation. I juli 2011 drog han igång en protest mot kriminalitet som fick flera butiker att under någon minut ta paus i sin verksamhet.
Gå till toppen