Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rörelse för unga i rörelse

Östra Ljungby IF vill få fart på bygdens barn och ungdomar. Nu har föreningen fått 20 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Skåne för att kunna uppnå sitt mål.
– Speciellt på en ort som Östra Ljungby där det inte finns så mycket att göra så inbillar vi oss att detta är en framkomlig väg för att få ungdomar på benen.
Det säger Robert Carlsson, ordförande i Östra Ljungby IF, som betonar att det inte bara handlar om att röra på sig utan också om den sociala samvaron.
Hur ska man då göra för att locka fler unga? Dels ska man informera mera. Även om föreningen är välkänd på orten kan man behöva synas mer, menar Robert Carlsson. Ett samarbete med Stidsvig om barn- och ungdomsverksamheten är också på gång. Och så ska man se över utbudet.
– Vi hoppas kunna inkorporera även annan verksamhet, som innebandy till exempel. Vår huvudverksamhet är fotboll, men tycker ungdomarna att det är kul med annat kan vi väl försöka få igenom det också. Inom vissa gränser naturligtvis.
Tror du att alla barn och ungdomar i Östra Ljungby kan lockas att engagera sig?
– Nej, det tror jag inte. Vi står ju inför samma fenomen som alla föreningar i dag, det vill säga att det finns mycket som drar. Så jag tror inte att vi kan nå alla, men det hade varit hemskt roligt att få en majoritet att på ett eller annat vis röra sig!
Gå till toppen