Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

33-åring åtalas för barnvåldtäkter

En 33-årig man från Ängelholm åtalas för att ha utsatt två minderåriga systrar för sexuella övergrepp.

Rättegången mot den 33-årige mannen inleds under fredagen. Under fyra rättegångsdagar kommer bevisningen mot honom att prövas.
Han står åtalad för att ha förgripit sig sexuellt på två minderåriga systrar. Enligt åklagaren Ullrika Ekvall har mannen gjort sig skyldig till fyra sexuella övergrepp som rubriceras som våldtäkt mot barn.
Det första övergreppet inträffade enligt åtalet redan under 2009. Det sista misstänks mannen ha begått i juli 2013.
Övergreppen ska bland annat ha begåtts när flickorna sovit över hemma hos mannen och hans partner, men åklagaren vill inte kommentera hur mannen fått kontakt med de två flickorna.
Utöver barnvåldtäkterna ställs 33-åringen också inför rätta för brotten sexuellt ofredande mot barn och kontakt med barn i sexuellt syfte.
Mannen ska i höstas försökt förmå en av flickorna att övernatta i hans hem under hösten. Enligt åtalet ska mannen ha förklarat för flickan att det var viktigt att hon valde ett datum när hon inte hade menstruation. Enligt åklagaren var mannens syfte att på nytt genomföra en sexuell handling med flickan.
Misstankarna mot mannen uppkom under hösten och den 15 oktober anhölls han. Han har suttit häktad under hela utredningen. Vid den första häktningsförhandlingen förnekade han brott och begärde att försättas på fri fot. Tidningen har sökt 33-åringens försvare, Katarina Drott, för en kommentar kring mannens aktuella inställning till anklagelserna, men har inte kunnat nå henne.
Gå till toppen