Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredning om styckad kanin nedlagd

Förutom konkurrens om istider har rena hot förekommit mot medlemmar i de två konståkningsföreningarna. Polisutredningarna har nu lagts ner.

Under hösten har det uppstått kontroverser mellan GF Idrott konståkning och nystartade Landskrona konståkning och sportklubb. Konkurrens om träningstider i ishallen är en del i konflikten. Hårda ord har använts från åtminstone en person som föranlett anmälan till konståkningsförbundet.
Dessutom har rena hot riktas mot styrelsemedlemmar i båda föreningarna.
Kassören i GF Idrott konståkning fick ta emot tre hotbrev där det bland annat stod att om hon inte lämnade styrelsen skulle hennes barn mördas. Det första dödshotet polisanmäldes och föreningen skickade ut information till medlemmar, kommunen och Riksidrottsförbundet. Polisutredningen lades dock ner i brist på spår som kunde binda någon till brottet.
Men också i Landskrona konståkning och sportklubb har de två grundarna och styrelsemedlemmarna utsatts för vad de uppfattar som hot. De har drabbades av flera inbrott där de blivit av med saker relaterade till klubben, som skridskor, hjälmar och en kaffekokare.
Värst var när den ena styrelsemedlemmen i början av december hittade en av familjens kaniner med avhugget huvud, kapade ben och urgröpt innanmäte. Orsakat av en människa, enligt polisens bedömning, och händelsen rubricerades som djurplågeri.
Men nu har även den utredningen lagts ner i brist på spår.
– Vi har inte själva sett någon gärningsman. Det är ju svårt att lösa sådant här, konstaterar kvinnan.
Det är oklart om hoten mot styrelsemedlemmarna i de två föreningarna har något samband med varandra eller bråket om träningstider. Ingen av de utsatta vill spekulera i vem som ligger bakom.
Sedan händelsen med kaninen har inga nya hot drabbat medlemmar i någon av föreningarna.
Gå till toppen