Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max hoppas på spel i Danmark

BoIS- och ÄFF-profilen Max Mölder vill fortsätta karriären i Danmark. "Då kan jag bo kvar i Landskrona, det hade varit perfekt", säger han.

Max Mölder i BoIS-tröjan.Bild: Johan Persson HD/NST
Efter provspel i Norge ser det ut som om Max Mölder inte behöver flytta från Landskrona. Den förre BoIS- och ÄFF-backen hoppas i alla fall på ett kontrakt med anrika AB Köpenhamn och löser det sig kan han bo kvar och pendla över sundet.
– Det hade varit helt perfekt. Jag vill betona att ingenting är klart ännu, men jag har fått ett mycket bra intryck av klubben och det känns som om de är intresserade, säger Max, när vi ringer upp för att kolla läget.
Max Mölder var en av de tolv spelare som inte fick förlängt kontrakt med Landskrona och för att hålla igång var han för ett par veckor sedan med på spelarföreningens vinterläger. Det innehöll bland annat ett par testmatcher i Oslo, men i torsdags började Mölder träna med AB.
– Det har känts riktigt bra och det är hög klass på träningarna. Blir det en flytt är det absolut ett uppsving, jämfört med BoIS, så det är klart att jag hoppas det löser sig.
AB, Akademisk Boldklub, är en av de verkliga klassikerna i dansk fotboll men just nu ligger laget näst sist i NordicBet Ligaen, som motsvarar superettan i Sverige. Rutinerade anfallaren Marc Nygaard, som för övrigt precis förlängt sitt avtal med klubben, är truppens mest kända spelare, efter alla år som utlandsproffs. Dessutom hittar vi namnet Simon Bræmer, som för några år sedan var högaktuell för BoIS, innan en skada satte stopp.
– AB är en klubb med anor och även om den varit lite på dekis ett tag vill man göra något bra, på sikt. Det är en sådan utmaning som jag känner lockande, säger Max Mölder.
Det kan mycket väl bli ytterligare ett nyförvärv med BoIS-anknytning eftersom även Linus R Olsson tränat med klubben. Linus, som spelade i Trelleborg förra säsongen, har tidigare testats av serieledarna Hobro men nu öppnar AB-tränaren Thomas Nørgaard för de två svenskarna som säsongens första förstärkningar.
– Vi tittar bara efter spelare som kan gå in och göra skillnad i vår startuppställning och där är både Linus och Max spännande, säger han till bold.dk.
Gå till toppen