Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kungligt pris till lärare

Några frågor till Chris Hansson, 56, lärare på Procivitas i Helsingborg, som fått pris för "berömlig lärargärning" av Kungliga Vitterhetsakademin.

Chris Hansson - belönas kungligt.
Grattis till priset. Hur fick du veta?
– Jag fick ett kuvert i brevlådan och trodde först det var ett skämt. Nu tycker jag wow, det är helt galet. Och jag är väldigt stolt naturligtvis.
Varför får du priset?
– Jag har ju faktiskt jobbat tio år med det här. När någon så pass högt upp hittar lilla mig i hela Sverige så blir man ju riktig glad.
Berätta vad det är du gör?
– Jag arbetar med att coacha unga entreprenörer. Och jag har vänt på begreppen. Nästan alla fokuserar på kunskap först medan jag fokuserar på ledarskap.
– Jag är nämligen hundra procent övertygad om att alla ungdomar kan göra precis vad de vill bara de hittar sin inre motivation.
Vad betyder priset för det arbetet?
– Att jag blir motiverad att lägga ner ännu mer tid och arbete, även på fritid på webben. Och att jag alldeles uppenbart är på rätt väg.
Priset är på 50 000 kronor. Vad ska du göra med pengarna?
– Har inte en aning. Jo, förresten. Ge dem till min tjugoåriga dotter. Då blir hon glad!
Du ska få priset ur kungens hand i Riddarhuset i Stockholm. Vad kan du lära honom om ledarskap?
– Ha, ha. Den uppgiften vill jag nog helst undvika. Men jag kommer att säga tack om jag får chansen. Stort tack till och med!
Förutom det personliga priset till Chris Hansson får Procivitas Privata Gymnasium i Helsingborg 20 000 kr för inköp av litteratur.
Gå till toppen