Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Strandvägen får uppfräschning

Skicket på delar av Strandvägen är uselt. Därför har kommunen beställt en geoteknisk undersökning. Härnäst ska beslut om åtgärder fattas.

Strandvägen är bitvis i miserabelt skickBild: Fredrik Johansson HD/NST
Strandvägen har lappats och lagats många gånger de senaste åren, men nu är det slut med det. Inom en inte alltför avlägsen framtid hoppas Thomas Lehrecke, chef för teknik- och serviceförvaltningen, att den ska renoveras helt.
– I stället för att fortsätta lappa och laga har vi tagit beslut om att göra en grundlig geoteknisk undersökning för att se hur marken är beskaffad, säger han.
Den geotekniska undersökningen består i markprover som ska svara på vad det är som gör att vägen krackelerar. Den ska också ge underlag till beslut om vilka åtgärder som ska vidtas för att få vägen i bättre skick.
Undersökningen är gjord, men förvaltningen har inte tittat närmare på resultatet än.
– Utifrån resultatet ska vi ta fram åtgärdsförslag och kostnadsförslag. Det kan hända att vi behöver göra mer djupgående arbeten, vilket jag tror, säger Thomas Lehrecke.
I samband med att dessa arbeten genomförs kommer även utformningen av gatan i övrigt att ses över. Det handlar om att omvandla gatan från vad som mest liknar landsväg till stadsgata, vilket gör att det känns naturligare att hålla given hastighetsbegränsning, 50 kilometer i timmen.
– I dag är den väldigt bred. Vi kommer förmodligen att smala av den på något vis.
Projektet ryms inte i förvaltningens nuvarande budget, utan kräver ett extra tillskott pengar.
Gå till toppen