Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Jan Wijk till minne

Jan Wijk, Helsingborg, har avlidit i en ålder av 75 år.

Jan Wijk.
Det var med stor sorg och bestörtning vi nåddes av beskedet att vår vän Jan Wijk hastigt lämnat oss dagarna strax före jul.
Vi minns Janne som den exemplariske familjepappan och vännen. Hans kärlek till familjen visste inga gränser och detta belystes alldeles extra när vi firade hans 75-årsdag bara några månader innan hans bortgång. Han var även en sann HIF-supporter och vi har tillsammans både lidit och glatts på Olympia där han hade sin fasta plats. Det kommer inte att bli detsamma inför denna säsong då vi inte får höra hans starka stämma dirigera både spelare och domare.
Vi som hade möjligheten att följa med Janne till hans hus i Spanien kommer också ihåg hans klassiska kommentar under en golfrunda "kan ni inte hjälpa mig att se bollen spelar jag bara med 7:an".
Trots att Janne var så kallad pensionär hade han fortfarande uppdrag inom sitt specialområde, Industriell stoftavskiljning, där han medverkat till att förbättra miljön kring stålverk och andra tunga miljöpåverkare. Vid sin bortgång arbetade han heltid med ett Helsingborgsföretag som köper upp och renoverar fastigheter i olika delar av Sverige. Janne var en stor tillgång för företaget både vad gäller upphandling av fastighetsbestånd och renoveringar.
Janne kunde också titulera sig författare då han givit ut tre kriminalromaner i vilka han flätat ihop både sanning och fantasi i en spännande miljö, franska rivieran - en miljö som vi upplevde tillsammans under våra träningsläger inför stundande boulesäsonger. 
 Vi känner en stor saknad när Janne nu inte längre är med oss, men gläds över alla fina minnen vi har kvar från vår drygt 20-åriga vänskap.
Gå till toppen