Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Därför väljer Marcus Kalmar

Före detta HIF-spelaren Marcus Nilsson väljer spel med Kalmar för att få speltid.

Den 18 juli 2011 tog Marcus avsked av HIF och allsvenskan på Guldfågel Arena. För motståndet då stod Kalmar FF. Nu blir han utlånad från holländska Utrecht till just Kalmar.Bild: PAUL MADEJ / TT
Det är 1,5 år sedan mittbacken Marcus Nilsson spelade senaste tävlingsmatchen för sin holländska proffsklubb FC Utrecht. Nu pekar allt åt att han lånas ut till Kalmar FF under vårsäsongen.
– Helst hade jag velat spela i HIF, men där tar jag inte en plats i A-laget just nu eftersom man har så många mittbackar. Däremot kan jag få speltid i Kalmar, säger han.
Marcus och HIF:s sportchef Jesper Jansson har haft flera samtal den senaste tiden.
– HIF är egentligen mitt förstaval, men efter så lång frånvaro måste jag få matcher. Under 1,5 år har jag bara spelat några enstaka träningsmatcher, förklarar han.
Under lördagen åkte Marcus Nilsson med Kalmar på träningsläger på Cypern.
– Där ska vi se hur det fungerar för mig. Går det som alla hoppas skriver jag på. I så fall är jag utlånad till VM-uppehållet i sommar.
Det skulle i så fall innebära tolv allsvenska matcher.
Den 25-årige mittbacken har haft det väldigt tufft de senaste åren. Det började med att han fick en hjärnskakning hösten 2012 som gjorde att han inte kunde spela på tre månader.
– När jag kom tillbaka fick jag nästan omedelbart väldigt ont i ryggen. Det var ett litet helvete för mig. Periodvis var jag rädd att jag skulle tvingas lägga av med fotbollen för man inte hittade problemet.
Efter flera undersökningar visade det sig att han hade ett litet extra ben mellan höften och ryggraden som gjort att han haft väldigt ont.
– Förmodligen har den benbiten vuxit fram på grund av slitage i nedre delen av ryggen, säger han.
Den 6 november opererade han bort benbiten. Sedan blev det rehabträning.
Först de två senaste veckorna har han tränat fotboll med Utrechts lag.
– Att få träna med laget igen var ett stort steg för mig. Nu behöver jag matchträning för att komma i form. I Utrecht är det för många bra spelare. Förhoppningsvis ska Kalmar vara rätt nivå för mig just nu, säger han.
Marcus har kontrakt med Utrecht 1,5 säsong till.
– Jag trivs väldigt bra i staden och med klubben. De har uppträtt väldigt bra mot mig hela tiden. Mitt mål är att komma tillbaka och kunna spela för Utrecht till hösten. Förhoppningsvis kan jag spela fotboll tio år till, säger Marcus Nilsson.
Gå till toppen