Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Nya roller för Nermina Lukac

Hon belönades med en guldbagge för sin roll i "Äta sova dö". I nästa film spelar Nermina Lukac mot Samuel Fröler i ett internationellt drama.

"Äta sova dö" prisades inte bara här hemma i Sverige. Skådespelarna och regissören Gabriella Pichler åkte runt på många filmfestivaler och tog emot statyetter och folkets jubel. När Nermina Lukac skulle uppmärksammas som årets "Shooting Star" i Berlin blev hon erbjuden en ny roll. I filmen "False Witness" spelar hon översättaren Jasna, som får en viktig roll i rättegången mot en serbisk krigsförbrytare.
– Hon är en väldigt stark person som bestämmer sig för att inte ta åt sig av de känslomässiga situationer som sker runt omkring, men hon får svårt att inte bli påverkad, säger hon om filmens Jasna.
I en av filmens bärande roller ses Samuel Fröler, som spelar advokaten Finn.
– De flesta av mina scener var tillsammans med honom, han var rolig och vi skrattade mycket mellan tagningarna, säger hon.
Filmen är ett samarbete mellan bland annat Sverige, Holland och Bulgarien och spelades in i flera Europeiska städer.
– Det var intressant att se så många olika platser, det var otroligt vackert att stå i de bosniska bergen och blicka ner mot ett dimmigt sarajevo, säger hon.
"False Witness" bygger på verkliga händelser och är regisserad av den Bulgariske regissören och manusförfattaren Iglika Triffonova, som prisats vid flera internationella filmfestivaler. En regissör som var noga med att fullfölja sina visioner, men som också gav utrymme för att låta skådespelarna tolka sina karaktärer.
– Hon hade stor pondus och visste vad hon ville ha, men hon frågade också inför varje scen hur jag ville göra, säger Nermina Lukac.
I sina förberedelser inför rollen som Jasna tog Nermina Lukac hjälp av mamma och lillebror. De fick först läsa igenom manuset och berättade därefter om de olika scenerna och karaktärerna:
– Sen gjorde jag upp bilder i huvudet för hur jag skulle vara i de olika scenerna, säger hon.
Nermina Lukacs insats i filmen är klar. Men hon håller kontakten med filmteamet och ska träffa dem när de kommer till Sverige för att spela in i de sista scenerna i Ystad. Om framtiden vet hon i dagsläget inte så mycket, hon verkar ta situationen med ro.
– Visst vill jag satsa på skådespeleriet, om det kommer en bra roll så tar jag gärna den. Men det gör liksom inget om det inte blir så.
Gå till toppen