Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hade ett kilo amfetamin i trädgårdslandet

När polisen gjorde husrannsakan i 60-åringens kolonistuga grävde de upp ett kilo amfetamin i trädgårdslandet. Nu döms han till tre års fängelse.

Det var när den 60-årige Landskronabon kom ut från sin kolonistuga på förmiddagen den 3 januari som polisens ungdoms- och narkotikagrupp stoppade honom. Han hade stora pupiller och verkade slö.
60-åringen togs med till polisstationen för urinprov och i kolonistugan genomfördes husrannsakan.
Båda sakerna visade sig ge resultat. Mannen hade narkotika i blodet och i frysen låg 100 gram amfetamin. Vid en närmare titt i kolonistugans trädgårdsland visade det sig dessutom att han hade grävt ner ytterligare cirka ett kilo.
I köket hittades utrustning som tydde på att han skulle sälja narkotikan vidare – vågar, aluminiumfolie, engångshandskar och så kallade redlinepåsar. I ett kastrullskåp hittades även ett start- och signalvapen samt ett större antal skarpa patroner av olika kaliber.
60-åringen har uppgett att han köpt narkotikan på kredit och att han tänkte sälja till bekanta. Han har också uppgett att han ännu vid gripandet inte hunnit sälja något.
Lunds tingsrätt dömer 60-åringen för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott, vapenbrott och brott mot vapenlagen. Påföljden blir tre års fängelse.
Mannen förekommer under tre avsnitt i belastningsregistret. Senast han dömdes var i september 2012, för narkotikabrott.
Gå till toppen