Landskrona

En miljon till ridklubb

Landskronas största ridklubb får pengar för att handikappanpassa sin anläggning.

Anna Classon.Bild: Fredrik Johansson HD/NST
Viarps Kör- och Ridklubb är Landskronas näst största idrottsförening. De har 600 medlemmar och 12 procent av alla barn- och ungdomsaktiviteter i kommunen sker på deras anläggning. Men anläggningen behöver uppgraderas.
– Vi har i dagsläget inga duschar eller omklädningsrum, det är inte handikappanpassat, klubbhuset där vi bedriver undervisning är mögelangripet och borde ha rivits för längesedan. Vi har bara två toaletter, ibland är här över 1000 besökare. Det håller inte, säger Anna Classon, föreningens ordförande.
För flera år sedan inleddes diskussioner med kommunen om och hur de skulle kunna stötta verksamheten. Förra året gav Landskrona stad föreningen en proprieborgen på 5,5 miljoner kronor och de fick 1 miljon kronor från Skåneidrotten. Miljonen de nu fått från Arvsfonden är öronmärkt för att finansiera handikappsanspassning av lokalerna.
– Pengarna från Arvsfonden är en väldigt viktig pusselbit. Nu är vi så pass långt gångna att vi kommer att komma i mål. För att kunna göra allt vi vill behöver vi två miljoner till. Lyckas vi inte samla ihop det så får vi banta ned projektet.
Gå till toppen