Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lång debatt utan beslut om pågatåg

Det blev inget beslut om pågatågstationen i Förslöv på fullmäktige. Efter en lång debatt återremitterades ärendet. "Kan göra att allt spricker" säger Per Selldén.

17 av de 40 närvarande ledamöterna i kommunfullmäktige röstade för att återremittera frågan om förändringar kring tågstationerna i Båstad och Förslöv. För en minoritetsåterremiss krävdes bara 13. Arbetet med ärendet har letts av tjänstemannen Per Selldén, vars uppgift var att se över utformning och finansiering av de båda järnvägsstationerna och den infrastruktur kring dem som kommunen ska stå för. Det har lett fram till ett förslag där den totala investeringen för kommunen landar på under 120 miljoner kronor i stället för 225 miljoner, som det såg ut att kosta för knappt ett år sedan. Bland annat har Trafikverket och Region Skåne gått med på utökad medfinansiering och kommunen har fått ett förstärkt statligt bidrag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen