Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Matt: "Min bästa match nånsin"

ÄFF nollade Hammarby i säsongens första tävlingsmatch och kan tacka sin målvakt för det. "Jag lyckades definitivt göra min bästa match någonsin", säger Matt Pyzdrowski.

Matt Pyzdrowski.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Skotten kom vinande mot Matt Pyzdrowski från alla håll på Tele2 Arena.
Hammarbys spelare i allmänhet, och förste missaren Pablo Pinones Arce i synnerhet, slet sitt hår i frustration över storspelande Matt Pyzdrowski.
ÄFF-målvakten var på tårna hela tiden och gjorde magnifika räddningar på linjen, där han sträckte sig lång och antingen fångade in bollen eller tippade ut till hörna.
Hela tiden på rätt plats.
– Jag vet inte vad det var med den här dagen men allt kändes bra i kroppen, från att jag vaknade och i matchen.
Cupmötet var första tävlingsmatchen för säsongen, för båda lagen.
Detta inför 7 875 åskådare – nytt rekord för gruppspel i Svenska Cupen, tydligen – och med arenans tak stängt den här måndagskvällen tidigt i mars.
Mittfältsliberon Sebastian Carlsen var riktigt eldig och tog för sig ute på planen.
Och Matt Pyzdrowski tog allt mellan stolparna.
I sitt livs match.
Hammarby hade tolv stora chanser men gjorde alltså inte ett enda mål på dem.
– Ja, jag har aldrig spelat bättre än så här i mitt liv och kan inte räkna med att hålla den här höga nivån varje gång, men det är i alla fall något att sikta mot.
Vad siktar ni mot?
– Vi som varit med ett tag måste visa vägen för de unga grabbarna, himlen är taket…
Och du var där uppe i dag?
– Ja, exakt.
Vart siktar du själv?
– Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen. Om jag håller den här nivån kan vad som helst hända. Men jag älskar att spela i Europa och är inte på väg tillbaka till USA.
Ängelholm var pressat men fick andrum tidigt i andra halvlek när Johan Persson åkte ut för ett andra gult kort, då han drog i Junes Barnys byxor. Det blev Persson själv som bildligt stod med brallorna nere när ÄFF tog en poäng utan att ha en enda riktig målchans.
– Nä, vi hade väl inte en hel chans. Kanske en halv, säger tränaren Joakim Persson.
Han sänder en tacksamhetens tanke till sin fenomenale målvakt.
– Vi får turligt med oss en poäng tack vare vår målvakt. Matt var helt enorm. Det går väl inte sätta annat än en femma i betyg?
Sagt och gjort.

Svenska cupen, gr 1

Hammarby–ÄFF 0–0
Gå till toppen