Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen välkomnar prövning av bergvärmebeslut

Båstadhem har överklagat jävsnämndens beslut att inte tillåta bergvärme i Örebäcksparken. Även kommunen tycker att det är bra att ärendet prövas, av försäkringsskäl.

I fjol fick Båstadhem tillstånd för en bergvärmeanläggning i bostadsrätterna i Örebäcksparken på Korrödsvägen och borrade enligt det. Men Malens andelsvattenförening reagerade och överklagade tillståndet, med motiveringen att borrorna låg mitt i ett vattenskyddsområde. Länsstyrelsen gav föreningen rätt och kommunen fick i uppdrag att fatta ett nytt beslut. Den här gången hamnade frågan i jävsnämnden, eftersom bolaget är kommunägt. Nämnden beslutade i januari i år att säga nej till bergvärmeanläggningen och gav Båstadhem besked om att anläggningen ska avvecklas. Men nu överklagar bolaget jävsnämndens beslut till länsstyrelsen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen