Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige föll i Turkiet

Kraven på ett stärkt svenskt försvar ökar dramatiskt. Det hörs rop så långt bort som i Ankara efter 1—2-förlusten mot Turkiet. Två grova tabbar sänkte fotbollslandslaget.

Det första negativa beskedet var kollektivt, brutalt och omedelbart. Efter bara dryga minuten. Alexander Kacaniklic missbedömde en diagonal boll. När han även gav Gökhan Gönül tid och utrymme att slå inlägget var skadan skedd. Det hela blev inte bättre av att Rasmus Bengtsson inte hade koll på Mevlüt Erdinc som skallade in 1—0.
Turkarnas snabba omställningar plågade den bräckliga defensiven. Först efter 25 minuter fick landslaget något som liknade balans i spelet. Då kom också chanserna. Durmaz skott rensades undan på mållinjen, Kacaniklic sköt i burgaveln och Pontus Wernbloom lyckades missa målet med sin nick i fritt läge.
Zlatan Ibrahimovic klev av i halvtid, till synes frustrerad och missbelåten. Han var inte i närheten av att tangera Sven Rydells rekord på 49 landslagsmål.
Hamrén höll mittfältet intakt men tog in Ola Toivonen (Ibrahimovic) och Johan Elmander (Berg) framåt och bytte mittbackspar: Joel Ekstrand (Mikael Antonsson) och Per Nilsson (Bengtsson).
Arda Turan drog till med ett distansskott som Johan Dahlin inte var i närheten av. Bollen slog i ribban och ned på mållinjen. Men i stället för 2—0 bjöd Semih Kaya omgående på kvitteringen (55:e). Toivonen utnyttjade schabblet och rullade in 1—1. Tre minuter senare tappade Pierre Bengtsson bort Olcan Adin vid bortre stolpen.
Med 23 minuter kvar debuterade Muamer Tankovic, 19. Respektlös, löpvillig, påhittig. Det blir fler matcher för honom.
Förbundskaptenen Erik Hamrén har 180 garanterade minuter på sig att hitta spelet och den önskade startelvan innan det brinner till på Ernst Happel-stadion i Wien den 8 september:I landskamperna mot Danmark 28 maj och mot Belgien 1 juni.
Dessutom jobbar förbundet på ge en möjlighet till — bara några dagar inför EM-kvalstarten mot Österrike. Mer har Hamrén inte att spela med.
Gå till toppen