Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjugotvå fick skolstipendium

Hallå där Kafia Kavan på Selma Lagerlöfsgymnasiet, som fått stipendium i kategorin "Bästa kamrat". Varför blev det just du?

Kafia Kavan – fick stipendium i kategorin "Bästa Kamrat".Bild: Fredrik Johansson HD/NST
– Jag vet inte. Det är oväntat men jätteroligt. Kanske för att jag faktiskt bryr mej om mina kompisar. Jag gör verkligen det!
Hur fick du veta?
– Det kom ett brev hem. Jag blev lite chockad faktiskt.
Kan du beskriva dej själv kort?
– En glad tjej som pluggar barn- och fritid på gymnasiet.
Hur stolt är du på en skala?
– Om det gäller en skala mellan ett och tio så är jag tolv. Minst!
Vad betyder stipendiet för dej?
– Jag var nominerad förra året också. Men då fick jag inget. Så det betyder något stort för mej. För det visar att andra också vet om att jag bryr mej.
Vad säger kompisarna?
– Dom är säkert superglada för min skull allihop. Det vet jag att dom är!
Hur ska du fira ditt stipendium?
– Det har jag inte hunnit bestämma. Men det blir såklart en liten fest med mina kompisar.
Tack Kafia – och grattis!
– Tack snälla. Jag är så jätteglad!

Kamrater och innovatörer

Skolstipendierna delades i år ut för sjätte året till elever i de kommunala och fristående skolorna i Landskrona stads upptagningsområde.
Totalt fick 22 elever från grund- och gymnasieskolan stipendium i någon form.
De fem kategorierna var: Bästa prestation, bästa kunskapsutveckling, bästa kamrat, bästa innovation/entreprenörskap och den fria nomineringen.
Stipendiaterna hade nominerats av lärare, rektorer och verksamhetschefer i skolsektorn.
Stipendierna delades ut i Stadshuset på onsdagskvällen av kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) och Kjell Thoresson, tf chef på utbildningsförvaltningen.
Namnen på samtliga stipendiater samt motiveringarna finns på hd.se.

Här är alla de 22 stipendiaterna

Bästa kunskapsutveckling:

Emil Behmer – åk 9, Asmundtorp skola. För att ha utvecklat mycket goda resultat i teoretiska ämnen. Arbetar målmedvetet och utför sina uppgifter med noggrannhet.

Emil Inajetovic – åk 9, Kunskapsskolan. Med ambitionen att alltid göra sitt bästa, inspirerar det andra att göra det samma.

Hiba Taie – åk 7, Västervångskolan. För ett mycket gott studieresultat, är ambitiös, gör alltid sitt bästa och det lilla extra. Hon är en god kamrat och hjälper sina klasskamrater under lektionerna.

Måns Engström – BF11, Selma Lagerlöfgymnasiet. Har under kort tid gått från att ta få egna initiativ till att bli en handlingskraftig elev som fullföljer sina arbetsuppgifter inom kök och servering på ett mycket bra sätt. Kategori –

Bästa prestation:

Hannah Vinquist – åk 9, Säbyholms Montessoriskola. Är ambitiös och kunskapstörstande. Med kunskaper i ämnet, som få i hennes ålder har, läser hon matematik vid Lunds universitet.

Karolina Kuc – åk 8, Västervångskolan. Mycket god utveckling inom matematik och personlig utveckling. Är mattementor för yngre elever och hjälper klasskamraterna.

Ida Karlsson – åk 7, Sandåkerskolan. För sitt kunskapssökande präglat av tankeskärpa, reflektion och humor. Med ett brinnande fokus och genuin nyfikenhet för samtliga skolämnen.

Lotta Andersson – BF11, Selma Lagerlöfgymnasiet. Har ett stort engagemang som idrottselev. Fullgör sina studier på ett lysande sätt och läser även in kurser för att skaffa sig särskild högskolekompetens. Kategori –

Bästa kamrat:

Elin Jönsson – åk 7, Asmundtorp skola. Är en positiv förebild och för elevernas talan i elevrådet, samt ingriper aktivt mot kränkningar.

Jonathan Neman – åk 7, Grundsärskolan. Är mån om sina klasskamrater, en positiv förebild som sprider glädje på skolan.

Hannes Sjöberg – åk 7, Glumslöv skola. En omtänksam och god kamrat som alltid ser till att alla har det bra. En god förebild.

Kafia Kavan – BF12, Selma Lagerlöfgymnasiet. Kafia är en veritabel klippa för sina kompisar och visar ett stort socialt engagemang. Hon ställer alltid upp för sina kamrater och månar om ett gott arbetsklimat i gruppen.

Bästa innovation eller entreprenörskap:

Janisse Magnusson – åk 8, Kunskapsskolan. Visar ett stort engagemang, sprider positiv energi som även lyfter andra elever.

Hanna Billberg – åk 8, Säbyholms Montessoriskola. Har genom sitt stora fotointresse skapat fantastiska och kreativa bilder som resulterat i en fotoutställning på Ven samt en egenproducerad kalender.

Hanna Olsson – åk 9, Glumslöv skola. Har entreprenöriella kompetenser som initiativförmåga, ansvarstagande och kreativitet. Är engagerad i skolfrågor, har hög moral och står för sina åsikter.

Sandra Bengtsson – EK11, Allvar Gullstrandgymnasiet. En mycket god representant för skolan med mycket god kunskapsutveckling. Med hög kvalitet driver hon ett framgångsrikt UF-företag.

Felicia Pålsson – HT11, Selma Lagerlöfgymnasiet. Felicia är en målmedveten, ansvarsfull och ödmjuk person med en stor drivkraft som leder till strålande resultat.

Fri nominering:

Meja Engdahl Petersson – åk 4, Alléskolan. Duktig i alla skolämnen. Är en positiv ledare som sitter med i skolans lokala styrelse och elevråd.

Fatimah Al Aboosi – åk 4, Pilängskolan. Är en god förebild som når långt över godkänt i samtliga ämnen. Hon är en målfokuserad och omtänksam kamrat som sprider glädje på skolan.

Abdulfazl Abbas – åk 6, introduktionsklassen på Dammhagskolan. Är ambitiös och ansvarsfull och tar ett stort ansvar för sitt eget lärande, med mycket god kunskapsutveckling efter endast kort tid i Sverige.

Johan Mejborn – EK11, Allvar Gullstrandgymnasiet. Har mycket goda kunskapsresultat och utvecklats mycket. Är en god kamrat och skolans elevskyddsombud samt driver ett framgångsrikt UF-företag.

Hani Abdi Hussein – BF12, Selma Lagerlöfgymnasiet. Hani kopplar samman teori och praktik på ett insiktsfullt sätt. Hon har gjort en enorm utveckling på sin praktik och utför sina APL-uppgifter på ett exemplariskt sätt, och är redan en mycket uppskattad arbetskollega.

Gå till toppen