Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny grupp ska förhindra gråzon

Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelsens ordförande, säger att Landskronas socialförvaltning är bra på att ta hand om de som redan bor i kommunen och att den nya uthyrningspolicyn inte ska göra bostadsletandet svårare för dem.
Enda skillnaden mot tidigare är enligt honom att hyresvärdarna ska be försörjningsstödstagarna att först ta kontakt med socialtjänsten.
Det gjorde Piroska för nästan ett år sedan, ändå har hon inte fått någon lägenhet förrän nu. Är det rimligt?
– Naturligtvis är utgångspunkten att kontakten mellan staden och klienten ska fungera, om den inte har gjort det är det bra att någon handlingskraftig har gripit in.
Har kontakten fungerat om man får vänta så länge?
– När man börjar arbeta på ett nytt sätt är det klart att det tar tid innan alla kuggar i ett sådant maskineri fungerar som de ska. Och varje misstag, om det nu begås sådana, är beklagliga och ska undvikas.
Verkar socialförvaltningens arbete fungera om enda sättet att få en lägenhet är att få vd:n för stadsutvecklingsbolaget att medla mellan socialtjänsten och bostadsbolagen?
– Christian Alexandersson är en person som är mycket fokuserad på att lösa problem, det är därför han har det här uppdraget. Det ska han också vara om han springer på problem, säger Torkild Strandberg.
Både han och Christian Alexandersson hänvisar till en nyskapad arbetsgrupp som ska se till att ingen hamnar i den gråzon som Christian Alexandersson beskriver att Piroska hamnat i.
I arbetsgruppen sitter representanter från socialtjänsten och fastighetsägarna i Landskrona. De ska uppdatera ett gammalt avtal från 2002 om förmedling av boende.
– Det är inte meningen att folk ska hamna mellan stolarna. Vi vill att folk ska älska sin stad och då behövs bra rutiner, säger Christian Alexandersson.
Gå till toppen