Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hej Bjäre!

I dag börjar Patrik Pettersson bevaka Båstad. Men det är inte första gången.

Patrik Pettersson.Bild: Fredrik Johansson HD/NST HD/NST Fredrik Johansson
Bjäre kan vara den vackraste halvön i hela Sverige. Vem har inte stannat och njutit av utsikten över böljande potatisåkrar och äppelsluttningar någon gång?
Det är en knapp handfull år sedan jag senast bevakade denna bulliga landskapsformation och allt som finns på den. Och jag har bara goda minnen.
Som när jag och kollegan såg snön yra allt mer utanför redaktionsfönstret vid torget, men tänkte att det säkert inte skulle bli så farligt. Det blev det. När vi skulle köra hem uppför åsen var det så tjockt av bussar och lastbilar som slirat på tvären att vi inte kunde ta oss någonstans. I stället fick vi ta skydd på redaktionen och vänta ut vädrets makter.
Eller som när jag hade varit på Apelrydsskolans sommaravslutning och tillsammans med tiotals andra fastnade med bilen i leran på parkeringen utanför. Ju mer jag gasade desto mer sjönk min lilla franska ner i den vattenmättade jorden. Efteråt var både jag och bilen som utkomna från ett turkiskt lerbad.
När jag nu återvänder hoppas jag få lika många goda minnen. Och förutsättningarna är bra. Få är så initiativrika och driftiga som ni Bjärebor.
Visst blir det lite annorlunda än tidigare. Emma Lind och Pernilla Söderkvist var två personer, jag är en. Dessutom går det inte längre att knacka på dörren vid Köpmansgatan.
Men jag ska göra mitt bästa för att servera er läsvärda artiklar varje dag ändå.
Som tur är finns det ju både fina vägar och fungerande telefonledningar mellan Bjäre och Ängelholm.
Hör gärna av dig! 0431- 843 03, patrik.pettersson@hd.se eller bastad@hd.se.
Gå till toppen