Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Väla fyller 40 år

Den 13 mars 1974 invigdes Väla Centrum med stormarknad som nytt handelskoncept. 40-årsjubiléet uppmärksammas nu under torsdag till söndag med olika evenemang.

– Vi vill uppmärksamma jubileet utan att slå på stora trumman. Vi satsar på mindre arrangemang som går i 1970-talets tecken. Dessutom har butikerna laddat upp lite extra för jubileumsdagarna, säger Ulrika Nordström, marknadschef på Väla Centrum.
Hon håller dock dörren öppen för att det i sommar kan bli ett större jubileumsarrangemang, likt förra årets publiksuccé Pink Party.
– Vi väntar med marknadsföringen av arrangemanget då vi ännu inte har alla bitar på plats, säger hon.
Lagom till jubiléet i helgen kommer boken "Från lantlig idyll till Sveriges största modehus”. En bok med glimtar, milstolpar samt anekdoter ur Välas historia.
– Här framgår det också att utvecklingen av köpcentrumet inte varit okontroversiellt, vilket ytterligare berikar historien. Få, om någon, i nordvästra Skåne och regionen omkring är likgiltig. Stadigt stigande besökssiffror talar sitt tydliga språk, säger Urika Nordström.
Förutom att butikerna laddat upp med erbjudanden under torsdag till söndag kommer det också att bli nostalgiska tillbakablickar på fyra decenniers shopping på bland annat "Gamla torg".
– Det blir också en utställning med spektakulära chopprar tillverkade av Custom by Kent. Vi har också byggt upp en grönskande oas – ett Green room - för avkoppling vid Stora torget, säger hon.
Det kommer också att presenteras framtidsplaner för Väla centrum med bland annat bygget av Väla Park som i fastighetsägaren Diligentias regi nu tar allt fastare form.
Gå till toppen