Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisutredning efter koranbränning nerlagd

I december anmälde en 15-åring att han blivit intvingad i en skåpbil och kvarhållen i en lägenhet efter att ha bevittnat en koranbränning. Men enligt polisen är frågetecknen om vad som egentligen hänt många och utredningen är nerlagd.

Det var en onsdagskväll i december som polisen kallades till en adress i Landskrona. Där fann de en 15-årig pojke som berättade att han blivit intvingad i en skåpbil och sedan hållits inlåst i en lägenhet i Landskrona större delen av dagen.
Han berättade också att anledningen var att han råkat bli vittne till hur två kompisar bränt en koran någonstans i Landskrona.
De två personer som frihetsberövade 15-åringen ska ha velat veta namnen på de som ska ha bränt koranen. Det var när 15-åringen inte ville avslöja namnen som han ska ha blivit bortförd och kvarhållen.
Polisen tog 15-åringens uppgifter på allvar och inledde en förundersökning om olaga frihetsberövande. De höll flera förhör med honom och vallade honom på brottsplatserna.
– Det är vissa saker som har lite frågetecken, som till exempel var i Landskrona han har hamnat och han har haft lite svårt att berätta det, sa kriminalinspektör Mats Martinsson därefter.
Därefter genomfördes en teknisk undersökning, men varken den eller de förhör som hållits ska ha gett polisen en heltäckande bild av vad som hänt.
En kvinna som Landskrona Posten har varit i kontakt med och som är bekant med 15-åringen menar att det aldrig har funnits någon koranbränning eller något frihetsberövande. I själva verket ska 15-åringen ha befunnit sig hemma hos henne och ätit hamburgare den tid då han anmält att han varit bortförd.
I dag är polisutredningen nerlagd.
– Jag la ner ganska mycket jobb på det, för det lät väldigt allvarligt det som han berättade, men frågetecknen som vi hade har han aldrig rätat ut för oss, säger Mats Martinsson.
Gå till toppen