Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bidrag dras in efter homofobi-tal

Malmö stad kommer att dra in ett bidrag på 25 000 kronor till en förening som anordnade en stödgala för Syriens barn förra helgen. Orsaken är att den islamiske forskaren och föreläsaren Mohammad Rateb Al-Nabulsi från Syrien ska ha deltagit i festen där han också höll ett tal, rapporterar Skånska Dagbladet. Rateb Al-Nabulsi har i ett tal från 2011 som går att lyssna på Youtube sagt att homosexualitet leder till den homosexuelles förstörelse och bör straffas med döden.
Frågan ska nu upp på kulturnämndens möte nästa vecka. Enligt kommunalrådet Hanna Thomé (V) står det redan klart att bidraget kommer att dras in.
— Malmö stad kan under inga omständigheter ge bidrag till en förening som har arrangemang som är homofobiska eller antisemitiska, säger hon till tidningen.
Gå till toppen