Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Villa Kungsberga såld

Köpesumman är okänd, men avlidne greve Carl Johan Bernadottes tidigare bostad uppges vara såld.

Carl Johan Bernadotte avled 2012.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Den specialritade byggnaden är 240 kvadratmeter stor med 240 kvadratmeter biyta. Runtom finns nära 9 000 kvadratmeter mark med fantastisk utsikt över Båstad och Laholmsbukten.
Här har den nuvarande kungens farbror, greve Carl Johan Bernadotte, bott sedan han lät uppföra Villa Kungsberga 1973 tillsammans med sin hustru Gunnila Bernadotte.
För två år sedan avled Carl Johan Bernadotte. Dessförinnan överlät han fastigheten på sin hustru.
För en kort tid sedan lade Bukowskis real estate ut fastigheten till försäljning. I annonsen beskrivs hur den "vidunderliga" utsikten och det "unika" läget har lockat många celebra gäster på besök, bland andra Greta Garbo, Birgit Nilsson och flera europeiska kungligheter.
Korsvirkeshuset, som tidigare var tjänstebostad för kocken och chauffören, renoverades 2008 och 2011. Huvudbyggnaden, som är präglat av 70-talets arkitektur, uppges däremot vara i behov av renovering.
Nu uppger Bukowskis real estate att en affär blev klar under måndagen. Mäklaren vill inte uppge köpesumman, som inte heller framgår av annonsen.
Gå till toppen