Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Padelklubben vill spela i Badhusparken

Om Båstad padelklubb får som den vill kan det bli spel bredvid tennisbanorna i Badhusparken redan i mitten av maj. Kommunen undersöker om det ens behövs bygglov.

Båstad padelklubb vill gärna spela i Badhusparken mittemot Pepes.Bild: Göran Stenberg HD/NST
Diskussionerna kring padelbanans framtid har varit både långa och många. När kommunfullmäktige antog det nya inriktningsdokumentet för Båstad hamn innebar det slutet för dess nuvarande placering på Stejleplatsen.
Samtidigt flaggade flera politiker för att Badhusparken intill, bredvid de nuvarande tennisbanorna, hade varit en mer lämplig placering. En idé som Båstad padelklubb själv är förtjust i.
– Vi marknadsför ju sporten fantastiskt bra i hamnen. Padelbanan var den första och vi vill gärna ligga kvar i närheten, säger Daniel Niklasson, ordförande i Båstad padelklubb.
Föreningen har lämnat ett brev till kommunen där de förklarar att de gärna vill spela padel i Badhusparken så snart det går. Ärendet ligger just nu i vila på bygglovsavdelningen. Anledningen är att kommunen fått indikationer på att det kanske inte ens behövs bygglov för att uppföra padelbanor.
– Vi väntar svar från Boverket om det behövs bygglov. Det brukar ta en vecka för dem att svara. Vi borde få svar den här veckan, säger Marie Axberg Fagerlind, bygglovshandläggare.
Om kommunen kommer fram till att det krävs bygglov behöver padelföreningen lämna in en ansökan om ett sådant. Om det inte krävs bygglov blir processen betydligt enklare. Men hur lång tid den kommer att ta är osäkert.
– Det kommer att krävas grannhörande, eftersom det inte är avsatt för padelbana i detaljplanen. Och inriktningsbeslutet för hamnen måste vi också stötta oss emot. Det är ett komplext ärende, säger Marie Axberg Fagerlind.
Vid samma fullmäktigemöte som politikerna valde att säga nej till en fortsättning på padelbanan på Stejleplatsen fick kommunens teknik- och serviceavdelning i uppdrag att hitta andra lämpliga platser. Det arbetet har inte kommit igång än.
– Det finns inte så mycket att rapportera från det arbetet än. Vi får titta på det framöver, säger Ingemar Lundström, teknisk chef.
Den 9 april sammanträder kommunstyrelsen. Då kommer politikerna att lyfta frågan om en padelbana i Badhusparken.
Daniel Niklasson är hoppfull.
– Får vi en permanent plats i hamnen får vi rätt bra hjälp av sponsorer. Skulle vi ligga någon annan stans får vi betala det själva och då måste vi söka bidrag från kommunen, säger han.
Om det inte krävs bygglov och om kommunen ger klartecken tror Daniel Niklasson att padelbanan kan vara på plats i mitten av maj.
Det är kommunen som äger marken i Badhusparken. Om föreningen får tillåtelse att lägga sin padelbana där krävs – bygglov eller ej – ett markupplåtelseavtal med kommunen.
Gå till toppen