Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Flera kunde ha dött här"

Några matgäster skadades när Djurgårdensupportrar gick bärsärkagång på en krog i går kväll. Michel Cavalli stod i baren och kan vittna om mycket blod och tumult.

Michel Cavalli, driver krogen The Headless Swan på Billeplatsen. Han var på plats i går kväll när flera kroggäster blev attackerade och inredningen slogs sönder av ett tiotal Djurgårdssupportrar.
–  När de stormade in stängde jag musiken direkt och min kollega satte sig på huk och ringde polisen. Några stannade i entrén men sju, åtta stycken killar skrek "Helsingborg nu jävlar ska vi döda er" innan de tog barstolar och började slå sönder glas och flaskor som stod på bardisken.
Polisen var på plats snabbt, Michel Cavalli uppskattar att det bara tog några minuter, men mycket hann hända. Han kallar det " ett jävla tumult" och beskriver hur det skvätte glasskärvor överallt.
– De var överallt och slog omkring sig på allt och alla. Värst var det som hände i soffan längst in i lokalen. Där satt två tjejer i 20-årsåldern och det blödde kraftigt från deras ansikten. De träffades av flaskor, glas och stolar som killarna kastade på dem, helt besinningslöst. Pappan till en av tjejerna var på plats och han la sig över sin dotter för att skydda henne
– Intill dem fanns en kille som blev så misshandlad att han fick bäras ut på bår, han var inte kontaktbar.
Själv undgick Michel Cavalli att bli skadad och han kunde peka ut de värsta förövarna för polisen.
– Minst två personer kunde ha dött här i går kväll. Jag såg ju hur de blev huggna hur många gånger som helst. Men om de hade flaskor eller bestick i händerna såg jag inte.
Precis innan polisen kom gick strömmen efter att en kille hade slitit ner en lampa.
– Det blev verkligen kolsvart och var riktigt dramatiskt när poliserna kom med ficklampor och sa åt alla att lägga sig ner på golvet.
På söndagsförmiddagen är Michel tillbaka i krogen. Städarna har hunnit med en första omgång, men det syns tydliga spår av vad som hänt. Stolar ligger slängda, några är det fortfarande blod på. I en papperskorg ligger blodiga servetter som används för att ta hand om de som skadade sig.
– Förutom en miljard glasskärvor och att i princip allt är sönderslaget har de plockat åt sig av spritflaskor och även pengar från kassorna. Två av förövarna hann smita ut bakvägen innan polisen kom, säger Michel Cavalli.
The Headless Swan tvingas hålla stängt tills vidare.
Gå till toppen