Helsingborg

Manifestation mot fotbollsvåldet

Samling på Stortorget under kvällen.

Under måndagen kommer det att hållas en manifestation mot fotbollsvåldet arrangerad av HIF:s supporterkupp Kärnan. Den hålls vid Stortorget klockan 19.
"Vi har bestämt oss. Nu är det slut på våldet inom svensk fotboll. Den allsvenska premiärhelgen som skulle bli en efterlängtad fest mynnade ut i kravaller, överfall och dödsfall. Det är oacceptabelt och det måste få ett slut", skriver Kärnan på sin hemsida.
Också på HIF:s hemsida syns att söndagen blev en sorgens dag för fotbollen. Istället för den ordinarie startsidan fanns en svart sida med vit text med ett tydligt avståndstagande.
"Just nu känner vi en enorm tomhet och tröstlöshet över det inträffade. Vi tar naturligtvis kraftfullt avstånd från allt våld och imorgon skall vi åter samla alla krafter i kampen mot det meningslösa våldet. Svensk fotboll står enade i denna kamp", skriver klubben bland annat.
Också Djurgårdens hemsida såg annorlunda ut. Överst fanns en bild på halsdukar som hängts på ett staket vid Stadion i Stockholm för att visa deltagande i sorgen efter supportern.
"Tusentals människor från hela Sverige har hört av sig genom sociala medier, telefonsamtal och mejl och även besökt Stockholms Stadion för att uttrycka sin sorg och hedra den Djurgårdssupporter som misshandlades till döds i Helsingborg", skriver klubben.
Gå till toppen