Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Betalade i sista stund – undviker konkurs

Det blir ingen konkurs för företaget bakom Knut Jöns. I sista stund betalade de hyra fastighetsägaren.

Sedan 1930 har det funnits kafé i Continentalhuset. När Knut Jöns inte har kunnat betala sin hyra får fastighetsägaren leta nya företagare som vill driva kaféet vidare.Bild: Mats Roslund HD/NST
Betalningen som räddade bolaget bakom Knut Jöns från konkurs genomfördes på tisdagen.
– De betalade det vi hade sökt dem på i går, så då faller det ju, säger Waldemar Larsson, vd för Båstadgården 1 och 17 AB, som äger fastigheten där Knut Jöns bagerilokal finns inrymd.
Han drog tillbaka konkursansökan på tisdagseftermiddagen. Enligt konkursansökan var bolaget bakom Knut Jöns, Sjöstrand & Wastesson bageri AB, skyldigt fastighetsägaren 55 908 kronor för obetalda hyror.
Men bolaget riskerar fortfarande konkurs. Nästa förhandling är satt till onsdag nästa vecka, den 9 april. Då är det Skatteverket som kräver bolaget på 485 475 kronor.
Waldemar Larsson säger att han inser att det inte ser särskilt bra ut ekonomiskt för sin hyresgäst.
– Men man ska aldrig ta ut något i förskott, varken bra eller dåligt. De har betalat oss, de har snyggat upp här och de stör inte någon annan, då kan vi inte lägga oss i deras affärer mer, säger han.
Gå till toppen