Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

"Musiken är fräck, cool, direkt och ärlig"

Några frågor till sångerskan Sandra Marielle Hansson som arrangerar swingdans på Salongen i Folkets hus i Helsingborg på söndag eftermiddag.

Du utlovar några härlig timmar med livemusik, dans och retroinfluerad servering. Vill du berätta mer?
– Hep Cat Dance bjuder först på en gratis prova-på-kurs i swingdans mellan klockan 16 och 17. Därefter börjar vi spela. Jag är sångerska i Swingin the Blues som spelar musik från 1930- till 50-talet. Den musiken är fräck, cool, direkt och ärlig med lite bluesiga texter. Vår repertoar är sådan men vi gör den med en dansant ton.
Visst ska ni samla in pengar till Humanisthjälpen också?
– Jag är en spindel i nätet och vill gärna starta upp sådana här swingevents runt om i Skåne. Gärna till förmån för Humanisthjälpen eller annan välgörenhet. Jag tror på att ge tillbaka till samhället.
Vad får publiken uppleva?
– Det blir en soft söndag, en trevlig stund i retroanda. Jag vill väcka intresset så att vi kanske kan göra en riktig retrokväll en fredag eller lördag till hösten. Det roliga är att många lokala krafter i Helsingborg har gått in och bidragit på olika sätt, inte med pengar men med sin tid. Alla vill hjälpas åt att sätta Helsingborg på kartan.
Gå till toppen