Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordmisstänkta åtalas

De två män som misstänks för inblandning i mordet på en 31-årig man från Landskrona som hittades död utanför Hörby förra hösten åtalas på torsdag.

Den 31-årige mannen försvann den 14 januari förra året. Till anhöriga sa han att han skulle ut ett kort ärende, men mannen återvände aldrig.
Bara några dagar senare hittades mannens bil utbränd i närheten av Ringsjön.
Två månader senare hittades mannens kropp dumpad i ett otillgängligt skogsområde utanför Hörby.
På torsdag kommer åklagaren Markus Bergdahl att väcka åtal i ärendet, då kommer han och personal från länskriminalen informera mer om ärendet vid en presskonferens.
Hur 31-åringen bragdes om livet har ännu inte avslöjats. Men mordet ska ha enligt uppgifter åklagaren tidigare meddelat Lunds tingsrätt ha skett den 14 januari, alltså samma dag som han försvann, någonstans i Lunds kommun.
Polisen kom tidigt i utredningen att rikta sitt intresse mot 31-åringens kontakter i den undre världen. Flera personer som misstänks ha ingått i en smugglarliga som fört stora mängder amfetamin och narkotikaklassade tabletter från Sverige till Norge förhördes. Männen satt då häktade i Norge, efter att de fastnat i norsk polis tillslag hösten 2012.
Bara dagar efter att de inledande förhören hållits i Norge greps två män, som också har kopplingar till smugglarligan, misstänkta för mordet på 31-åringen. Männen, som är 27 respektive 29 år gamla och bosatta i Skåne, har suttit häktade i snart ett år.
De män som fastnade i det norska narkotikatillslaget, och som hörts i mordutredningen, står alltjämt under åtal. En lång rättegång i Bergens tingsrätt är avslutad, men domarna har inte meddelats.
Gå till toppen