Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dök inte upp till konkursförhandling

På onsdagen var bolaget bakom Knut Jöns kallat till konkursförhandling i Helsingborgs tingsrätt. Ingen företrädare dök upp.

Bild: Mats Roslund HD/NST
Med obetalda löner, obetalda skatter, obetalda leverantörer och obetalda hyresvärdar står bolaget bakom Knut Jöns på ruinens brant.
På onsdagsmorgonen ropade Helsingborgs tingsrätt in till konkursförhandling, men ingen företrädare för bolaget dök upp. I stället fick konkursförhandlingen ställas in och skjutas på framtiden.
Exakt när nästa konkursförhandling kan äga rum är oklart. Först ska tingsrätten fundera över hur de ska få bolagets företrädare att komma.
Inför förhandlingen på onsdagen hade tingsrätten skickat brev till den man i 60-årsåldern som äger bolaget och sitter i styrelsen. Det är oklart om han har fått brevet. Något svar har han i alla fall inte skickat tillbaka.
Inför nästa förhandling kan tingsrätten välja att använda en stämningsman, som rent fysiskt knackar på dörren och överlämnar kallelsen till förhandling. Skulle inte heller det fungera finns en tredje väg.
Den kallas delgivning med juridisk person och går ut på att tingsrätten skickar brev till bolagets adress. Även om bolaget inte svarar anses de delgivna när två veckor har gått. Då kan en konkursförhandling hållas utan bolagets företrädare närvarande.
Även om det bara finns en konkursansökan mot bolaget i dag – signerad Skatteverket –, är det fler som väntar på pengar. Frågan är om de över huvud taget kommer att få några vid en eventuell konkurs.
Enligt vad personer med insyn i verksamheten har berättat har bolaget i stort sett tömts på allt värde. Inventarier ska ha förts över till ett annat bolag med samma ägare. På kontot finns inga pengar. Ägaren ska även ha försökt skriva över sina hyreskontrakt på andra bolag, för att behålla lokalerna vid en konkurs.
Förutom verksamheten i Båstad har Knut Jöns en butik i Laholm. För några veckor sedan ville ägaren att fastighetsägaren skulle skriva över hyreskontraktet på ett par från Kristinehamn som ska ha drivit ett nystartat bolag i stort sett utan innehåll. Något nytt kontrakt blev det inte.
I Ängelholm driver ägaren bakom Knut Jöns ytterligare en butik – Sjöholms bageri. Personalen där är anställd i ett annat bolag som drivs av Knut Jöns-ägaren – Fastighets AB Olga.
Gå till toppen