Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bio Maxim blir tre salonger

För en dryg vecka sedan kunde vi berätta att tidigare nedläggningshotade Bio Maxim får leva vidare. Nyheten avslöjades av fastighetsägaren Paulssons vd, tidigare stadsdirektören Peter Billquist, på Landskronagalan.
På tisdagen meddelade Paulssons fastigheter att det är biografkedjan Svenska Bio som tar över lokaler och verksamhet.
Men under ett antal månader kommer ändå Landskronaborna stå utan bio eftersom lokalerna ska byggas om och bli större och få tre salonger. För att alla salonger ska få plats kommer butikslokalen intill, det som tidigare var Hjärtans lust, att bli en del av biograflokalerna.
Den nuvarande salongen kommer i princip att delas upp i två, och i den tidigare butikslokalen kommer det att bli en salong.
– Vad jag förstår är det väsentligt i biobranschen att man har flera salonger. Och Svenska Bio är verkligen villig att satsa på salonger och hög kvalitet på ljud och bild. Det här är fantastiskt roligt för Landskrona, säger Peter Billquist.
Det är dock ett stort ombyggnadsarbete som krävs och ännu har man inte kommit så långt som att begära bygglov. Det kommer inte att göras förrän de nya ägarna tillträder den 1 maj.
Även om de största ombyggnaderna kommer att ske innanför väggarna blir det även förändringar ut mot gatan, exempelvis vad gäller entrén. Några ingrepp i fasaden kommer dock inte att göras.
Peter Fornstam är vd och huvudägare i Svenska Bio. Han är optimistisk och räknar med att den nya biografen med tre salonger kan slå upp portarna i slutet av året.
Finns det ett underlag för tre salonger?
– Bio Maxim med bara en salong är inte intressant. Det är bättre med tre salonger med lite färre platser, än två salonger, säger han.
Peter Fornstam säger också att man hoppas kunna samarbeta med filmstudion. Vidare också att man ska ha konferensverksamhet under dagtid.
Svenska Bio är svenska näst största biografkedja och finns framför allt i små och medelstora städer.
Gå till toppen