Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Vi vill utveckla till en festival"

290 lag deltog i fjol. Hur många har anmält sig hittills i år?
Mattias Tydell.Bild: Mats Roslund HD/NST
– Vårt mål är 400 lag och det pekar det på. Hittills har vi 125 lag klara. Det är en bra bit över antalet anmälda lag vid samma tid i fjol.
Vilken klass är populärast?
– Herrseniorerna. Den hoppas vi att vi fyller med 25 lag.
Vad gör turneringen så populär?
– När Tony Nilsson och jag startade turneringen gjorde vi den enkel och rolig. Nu vill vi utveckla den till en helhetsupplevelse och göra mer festival av det. Det ska vara musik, grill och nära till stranden.
Vad är nytt för i år?
– Vi vill ordna en rolig spelning i samband med turneringen i år. Dessutom kommer det finnas en restaurang på området, tidigare har det bara grillats. Sen har Ängelholm Outdoor Invitational bytt namn till Ängelholm Outdoor Challenge och två nya klasser har tillkommit: oldboys och oldgirls.
Det deltar lag från hela landet. Har spridningen ökat?
– Den har absolut ökat. Anledningen är nog att fler ser vistelsen som ett träningsläger. I fjol hade vi lag från hela södra Sverige.
Några framtidsplaner?
– Vi tittar på hur man kan lösa en bra deal med restaurangerna. Dessutom hade en bana med läktare på Stortorget varit häftigt. På sikt skulle vi också vilja införa en hamnfest.
Gå till toppen