Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Stipendium till ung violinist

Violinisten Helga Rasmusson Klingberg är årets Inner Wheelstipendiat. 15-åringen från Mölle spelar fiol på Eric Ruuth, där hon spelar i orkester, och är dessutom med i Kullabygdens symfoniorkester.
– Hon är en mycket talangfull violinist som kan uppvisa en hög musikalisk nivå för sin ålder. Hon är också en omtyckt kamrat, säger Ann-Britt Strufve i Inner Wheel Höganäs.
Stipendiet är på 5000 kronor och ett smycke, som ska delas ut den 5 maj. Helga Rasmusson Klingberg har inte hunnit bestämma sig för hur pengarna ska användas, men de kan komma väl till pass.
– På sikt ska jag kanske köpa en ny stråke, eller så använder jag det till någon kurs, säger hon.
Musikintresset har hon alltid har med sig, och delar med flera i familjen – hennes mamma spela piano och lillebror trumpet. Fjolårets Inner Wheelflicka var Helgas syster Hillevi Rasmusson Klingberg som är cellist.
– Innan spelade vi då och då tillsammans, vi gjorde lite jobb och spelade på bröllop till exempel, berättar Helga om samarbetet med systern.
Är det någon konkurrens mellan er syskon?
– Nej det är det inte, vi håller på med vår egen utveckling.
Till sommaren går hon ut högstadiet. Någon musikinriktning blir det inte på gymnasiet, Helga har i stället valt naturprogrammet. Men hon lägger inte ner fiolen för det.
– Jag har inte riktigt bestämt än vad jag vill göra i framtiden, så jag håller alla dörrar öppna. Jag vill ändå fortsätta med musiken.
Inner Wheelstipendiet delas ut varje år till tjejer och unga kvinnor i Höganäs kommun, som utmärkt sig inom kultur och idrott och är i början av karriären.
Gå till toppen