Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alvaro in – men Sadiku ut?

Roar Hansen sätter sig ner i materialaren Daniel Anderssons rum och tar en kopp kaffe. Tränaren har precis avslutat HIF:s sista träningspass inför söndagens hemmamatch mot Mjällby.
Det verkar som att HIF tvingas klara sig utan mittbacken Loret Sadiku. Han satt vid sidan om under hela passet – och i stället klev ungtuppen Calle Johansson in bredvid Peter Larsson i mittförsvaret.
– Loret kände sig inte helt hundra, därför kommer jag att ta ut en trupp på 19 man och presentera en startelva först på matchdagen. Vi har förberett oss väl för om Loret inte kan spela, säger Hansen och fortsätter:
– Då kommer Calle att kliva in, det är inga konstigheter. Calle är bra med bollen och har ett bra huvudspel.
På frånvarolistan finns även David Svensson och Gustav Jarl, som skadade sig i senaste U21-matchen. De höll sig sysselsatta med rehabilitering vid sidan om Olympias gräsmatta.
Ema Boateng har varit på väg mot en comeback – men vad gäller honom ger Hansen dystra besked.
– Han var i fullt träning, men slog upp sin ryggskada. De har precis tittat på skadan så vi får se hur länge han bli borta, säger Hansen.
Det finns dock även spelare som tagit sig tillbaka i full träning och nu är redo för spel. Veteranen Alvaro Santos har vilat i ett par veckor och inte kunnat spela sedan den andra omgången borta mot Norrköping. Detta på grund av en ljumskskada.
Anfallaren är aktuell för startelvan och ger Hansen ett nytt kort att spela ut i HIF:s hackande offensiva spel.
– Det betyder mycket att få tillbaka honom och han är en stor tillgång, speciellt med tanke på den personen han är. Alvaro var bra på försäsongen och har varit betydligt mycket mer rörlig efter sin höftoperation i höstas, säger Hansen.
Vad kan Alvaro bidra med till er offensiv – som ni är i behov av?
– Framförallt är han en målskytt, sen kan han hålla i bollen så att vi får längre anfall. Han är dessutom elak på ett bra sätt och ett kraftpaket för motståndarna att tampas med.
Tränare Hansen testade flera offensiva konstellationer på träningen. Den han avslutade passet med (se fakta här intill) i spel elva mot elva lär vara den som startar mot jumbon Mjällby som tagit två poäng i inledningen av allsvenskan.
HIF har tagit fyra och förlorade senast med 1–2 borta mot Halmstad.
– Vi kan konstatera att vi inte behöver släppa in så konstiga mål framöver. De gör att vi hamnar i en psykologisk uppförsbacke. Sen har alla människor sagt hur jäkla värdelösa vi var mot Halmstad, men det var vi kanske inte? I alla fall inte i första halvlek.
– När vi släppte in ett mål efter tre minuter i andra sänkte vi oss själva. Nu handlar det om att visa glädje mot Mjällby, inte springa och tycka synd om oss själva vid motgångar – utan bara köra, säger Hansen.

Trolig HIF-startelva

Pär Hansson – Emil Krafth, Peter Larsson, Calle Johansson, Jere Uronen – Mattias Lindström, Ardian Gashi, Abdul Khalili, David Accam – Arnór Smárason – Alvaro Santos.
Gå till toppen