Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Santos redo ta stort ansvar

Alvaro Santos är frisk, spelsugen och redo att leda HIF. "Mitt ansvar att kliva fram när det behövs", säger han.

Alvaro Santos är tillbaka och aktuell för startelvan mot Mjällby.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
HIF:s veteran Alvaro Santos ser harmonisk ut när han stannar till för en pratstund på Olympia. Anfallaren är kvitt sin ljumskskada han ådrog sig i andra omgången mot Norrköpig.
Santos vill kliva fram och bidra till ett HIF i stort poängbehov.
– Nu gäller det att blicka framåt. Jag är taggad och var jättepigg innan jag fick min skada, säger Alvaro.
Vad vill du tillföra till HIF?
– På planen är det min styrka, fysik och vilja. Främst handlar det om att jag står för klubben, vi har en tuff tid bakom oss och är medvetna om att vi har mycket att bevisa som lag. Jag känner att vi börjar en ny resa tillsammans mot Mjällby.
Du låter sugen.
– Absolut. Det är mitt ansvar i både klubben och laget att kliva fram när det behövs. Jag hoppas att vi gör det som lag, även om jag inte skulle starta gäller det att alla bidrar till gruppen. Jag är säker på att vi kommer att lyfta oss.
Spelmässigt – vad behöver ni göra för att börja prestera?
– Vi har pratat om att inte tappa identiteten. Förra året byggde vi ett lag med bra balans, som framförallt vågade spela offensivt med bra passningar och fart framåt. Det har med självförtroendet att göra, så det viktigaste är att lägga allt negativt bakom oss.
– Vi är fortfarande farliga och har vassa kontringar, men under en period med dåligt självförtroende försvinner det lite. Det ska vi inte låta hända mot Mjällby, säger Alvaro.
Noterbart är att mittbacken Loret Sadiku inte tränade under lördagen. Hinner han inte bli frisk ersätter Calle Johansson i försvaret. Ema Boateng var egentligen redo att spela – men han fick ett bakslag och tvingas till ny vila på grund av sin ryggskada.
Gå till toppen