Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Ett välgörande bilrally

Företagardagarna i Lindab Arena avslutades på lördagen med aktiviteter för hela familjen. Femteklassarna i bygden genomförde Ängelholm Bjäre rotaryklubbs traditionella lådbilstävling. Och polisen var där med fartkameran.

Molnen hängde lågt. Och hejarklack och publik huttrade till när starten gick. För tredje året genomfördes världens kanske miljövänligaste billopp. Istället för hästkrafter, sköt eleverna själva på. Bara vanlig muskelkraft räknades!
Polis med fartkameror mätte runt tio och upp mot 20 kilometer i timmen.
– Vår bil är nog snabbast. Den är rätt lätt att köra, sa Evelina Härtsböle från Västra Karup.
Lagen tävlade om snabbaste och skönaste ekipage och priser i form av presentkort. Och hälften av prispengarna ska klasserna skänka till något välgörande ändamål.
I två terminer har eleverna byggt på sina lådbilar under slöjdlärarnas överinseende. Och pengar till både priser och byggmaterial är skänkt av rallyts nio sponsorer. Som också inköpt shelterboxar, katastrofhjälpspaket med tält, vattenreningsverk, leksaker och frystorkad mat. Som ska stå färdiga att skickas ut i världen när något händer.
Gå till toppen