Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

"Förspelet sker uppe i sanddynerna"

Därför lockas 48-årige Hans till nudiststränderna för att ha sex med okända.

Egentligen heter Hans något annat. Han är i 50-årsåldern och bor i nordvästra Skåne. Han är kortklippt och solbränd. Det är ungefär fem år sedan som han för första gången åkte till Knähaken söder om Helsingborg efter att ha hört av en kompis att stranden var en mötesplats för personer som vill ha sex med okända.
En ny och spännande värld hade öppnat sig.
– Jag blev inspirerad av att vara där. Sedan fick jag höra att det fanns en annan plats som är bättre. Jag åkte dit och det första som hände var att jag klampade rätt in i ett samlag. Jag upptäckte att den platsen är helt fantastisk. Människor från hela Sverige kommer dit, många har varit där i flera decennier, det är deras hemliga oas.
Det finns flera stränder i och kring Nordvästskåne som är välkända för de invigda. Många är nakenbad som också fungerar som sexuella mötesplatser. Men det är inte alla som åker dit för att ha sex.
– Vissa vill bara sola nakna. De ligger nere på stranden. Är man intresserad av något annat kan man gå upp i sanddynerna. Där sker förspelet, kan man säga. Och olika slags inviter, förklarar Hans.
Inviterna består av blickar och gester.
– Det kan vara ett par som ligger där och tar på varandra och som signalerar att de vill att andra ska titta. Eller så kan det vara någon som sitter ensam. Blicken går mot den andras blick och man ser om de vill att man ska titta på dem. Det är det som är spänningen. Om någon skulle vilja vara ifred så sätter han eller hon tydligt upp handen som en stoppsignal.
Ingen behöver vara rädd för att av misstag sända ut signaler om att man vill ha sex trots att man inte är intresserad, enligt Hans.
– Man ser om någon är intresserad eller inte och det är en miljö där alla behandlas respektfullt. Det finns inga hemliga signaler. Vissa tror att folk knyter ett band runt picknickkorgen eller har en rosa handduk över stolen men det är bullshit. Sådant är det ingen som håller på med.
Att det skulle förekomma samlag för öppen ridå nere på stranden förnekar han.
– Det är väldigt, väldigt ovanligt. Vill man ha sex så går man upp i skogen.
Hans har flera oförglömliga minnen från stranden han brukar åka till. Ett handlar om en tjej som gav honom oralt sex medan hon och hennes man hade samlag. Men ibland stannar det vid att man onanerar medan man tittar på varandra.
Hans barn vet ingenting om hobbyn och han tänker göra allt för att det ska förbli så.
– Vissa saker får man hålla för sig själv, säger han.
Vad är dragningskraften?
– Spänningen. Det är otroligt upphetsande att vad som helst kan hända, att det inte är samma sak varje gång. Många kan vara mer sig själva i det här sammanhanget.
Har de dålig självkänsla?
– Jag vet inte, men här får de lov att visa upp sig och sin kropp. Det stärker dem och gör dem lyckligare.
Var platsen som Hans brukar åka till ligger är hemligt.
– Jag vill inte att ställena ska bli kända för personer som skulle kunna utsätta andra för sexuella övergrepp eller som har en dålig kvinnosyn. För på de här platserna bygger allt på frivillighet och lust.
LÄS MER:
 
Polisen: "Inget man ska behöva stå ut med på allmän plats"
 
Naturistföreningen: "Det är ett familjebad"
 
Swingersprofilen: "Folk har träffats för utlevnad sedan 20-talet"

Detta har hänt

Knähaken söder om Helsingborg har flera gånger pekats ut som sexnäste, senast förra sommaren. Närboende har tagit anstöt och krävt att platsens nakenbad tas bort eftersom man menar att det är det som lockar folk till området för att ha sex. Knähakens naturistförening har tagit avstånd från sexaktiviteterna och framfört att det inte är det är deras medlemmar det handlar om.
Gå till toppen