Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Naturistföreningen: "Det är ett familjebad"

Nakenbadarna i Knähakens naturistförening tar avstånd från strandsexet.
– Nakenbadet är ett familjebad. Man ska känna sig bekväm med att komma dit med sina barn och barnbarn. Då är det inte lämpligt med sådana aktiviteter, säger Jan Zetterström, ordförande.
Det förekommer kollisioner mellan de båda kulturerna. Vid ett tillfälle kontaktades Jan Zetterström av två män som ville använda bastun som föreningen förfogar över. När de fick höra att det bara kostade 40 kronor utbrast de "det var ju mycket billigare än i Köpenhamn!"
– Då förstod jag att de trodde att det handlade om någon swingersverksamhet och fick förklara att det var en vanlig bastu. Sedan kom de aldrig tillbaka, berättar Jan Zetterström, som också har varit med om att personer har satt sina solstolar nära "vanliga nudister" med uppenbart syfte att titta på deras kroppar och bli sexuellt upphetsad.
Om du ser sexuella aktiviteter på stranden, säger du till då?
– Ja. Likadant om någon är där bara för att fotografera.
Personerna som vill träffas för att ha sex skadar ingen annan och vill ha en fristad. Vart ska de ta vägen?
– De får åka någonstans där det är mer avskilt och där det inte finns barn. Men att bestämma att det är okej på en viss plats är ju problematiskt. Det kan utvecklas till att det utväxlas pengar, och det skulle vara svårt för polisen att sätta stopp för det.
Gå till toppen