Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstförening ordnar egen antikrunda

På torsdag bjuder Båstad Bjäre konstförening in till antikrunda i Torekov. Joakim Bengtsson från SVT:s Antikrundan kommer att värdera besökarnas föremål.

I januari genomförde Båstad Bjäre konstförening en medlemsenkät. Resultatet talade sitt tydliga språk – intresset för ett lokalt evenemang i samma anda som SVT:s Antikrundan var stort.
Därför beslutade föreningen att skrida till verket.
– Många medlemmar har sagt, i efterföljd av SVT:s Antikrundan, att man har oidentifierat arvegods, konst och kulturföremål hemma som hade varit spännande att få utrett vad det är för något, säger Jonas Belfrage, ordförande i konstföreningen.
På torsdag, Kristi himmelsfärds dag, är det dags. Klockan 13 slår föreningen upp portarna på en lokal i Fabriken i Torekov, före detta Rosa Ljung.
Alla som vill är välkomna med mellan ett och tre föremål. På plats för att värdera finns Joakim Bengtsson från Helsingborgs auktionsverk och SVT:s Antikrundan. Även besökare utan föremål är välkomna för att titta och lyssna och alla går in gratis.
– Man sorterar upp sina saker och intar ett bord så går Joakim Bengtsson runt och pratar i en mikrofon. Emellanåt stannar han upp om det är något som är av allmänt intresse, säger Jonas Belfrage.
Evenemanget kräver en del arbetsinsatser från konstföreningen, men alla som engagerar sig gör det frivilligt och tack vare sitt intresse för antikviteter.
– Det hela kommer att bli en fråga om viss logistik och organisation. Meningen är ju att han ska kamma igenom alla föremål, så det kan bli lite svettigt. Vi i styrelsen och de som har möjlighet att vara med får hjälpas åt.
Redan klockan 11.30 öppnar Matstället intill för lunch och på eftermiddagen serverar Torekovbagaren kaffe med dopp.
Under eftermiddagen kommer Joakim Bengtsson förutom värderingar att ge ett framförande om hur antikmarknaden ser ut i dag, vad som driver den och vilka trender som är på väg.
Exakt hur länge evenemanget pågår är inte bestämt, men Jonas Belfrage rekommenderar att man är på plats redan från start, särskilt om man vill ha sitt föremål värderat.
Gå till toppen