Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Föreningar fick dela på pengar

Vid en ceremoni på Swedbank i Klippan i onsdags delade Sparbanksstiftelsen Skåne tillsammans med Swedbank ut 175 000 kronor till 17 lokala projekt i Klippan, Perstorp och Örkelljunga.
Lokala föreningar och projekt får dela på 175 000 kronor.
Sparbanksstiftelsen Skåne är en av ägarna i Swedbank och avkastningen från aktierna används till att stödja projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott.
Mest fick Örkelljunga innebandyförening – 20 000 kronor – till projektet Bygga broar, följt av Vedby/Rönne IF som fick 15 000 till projektet Ungdomar och barn i fortsatt föreningsliv och Ljungbyheds idrottsförening som fick 15 000 kronor till tränar- och ledarutbildning.
Av de 17 projekten handlar 14 om idrott och idrottsföreningar. De tre övriga som får stöd är V Sönnarslövs bygdeförening som får 10 000 kronor till kulturkvällar, Smaker från Söderåsen som får 8000 kronor till Söderåsens matmarknad och PRO Perstorp som får 5000 kronor till diskmaskin.
Gå till toppen