Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norrviken satsar på barnfamiljerna

På torsdag är det familjedag i Norrvikens trädgårdar. Med evenemang som riktar sig till allmänheten vill Lilla Båstad att Norrviken och Bjärehalvön ska bli ett självklart resmål igen.

Norrvikens trädgårdar.Bild: Norrvikens Trädgårdar
Förra sommaren besökte omkring 30000 personer Norrvikens trädgårdar. Det säger Bo Nilsson, vd och eventansvarig för Norrviken event, som har i uppdrag att utveckla evenemangsbiten åt trädgårdarnas ägare Lilla Båstad.
– Vi lyckades locka en stor ny grupp besökare, nämligen familjerna. Det har gett oss energi att göra en rejäl satsning även i år, säger han.
Än är det en lång bit kvar till besökssiffrorna under Norrvikens glansdagar, men med en medveten satsning på just familjer hoppas och tror Bo Nilsson att trädgårdarna på sikt ska bli ett utflyktsmål att räkna med.
– Det handlar om att återta ett förtroende. Bristvaran för de flesta i dag är tid, så när man ska hitta ett besöksmål är man angelägen om att det ska vara bra och passa alla i familjen. Därför behöver vi skapa något kvalitetsmässigt bra som passar för alla om vi ska locka familjer från hela södra Sverige, säger han.
Inför sommaren räknar Bo Nilsson runt 50 aktiviteter på programmet. Några av dem är bröllop och Rotaryluncher, men de flesta är öppna för vem som helst.
Först ut är det som kallas Norrvikendagen. Det äger rum mellan klockan 11 och 16 nu på torsdag och innefattar allt mellan minimaraton, mattorg, barnkonsert, lokala utställare och tipspromenad. Dessutom invigs det nya lekområdet Bärberget.
– Bärberget är resultatet av att vinnaren och tvåan i SVT:s "Trädgårdskampen" fick fria händer att skapa något för barn. Det är ett berg fyllt av bär, där barn får vara barn, leka och äta. Under sommaren kommer vi även att ha djur i tillfälliga hagar under perioder. Barnen är viktiga.
Liksom i fjor är det fri entré till trädgårdarna i sommar. Det ska förhoppningsvis locka en trogen besökarskar som på sikt kan ge förutsättningar för en ekonomiskt gångbar verksamhet.
– Ägarna ser det här långsiktigt och vill ge människor möjlighet att komma hit och själva bilda sig en uppfattning om läget i trädgårdarna, utan att entréavgiften ska vara något hinder. På sikt ska det här bära sig, men för att det ska lyckas måste vi först göra människor medvetna igen om att vi finns.
Norrviken event har även kontakt med andra aktörer på halvön. Tillsammans ska de försöka marknadsföra Bjärehalvön som ett resmål med en mångfald av aktiviteter. Hittills har det resulterat i en broschyr.
– Vi började prata i höstas och har samspel med Båstad turism. Tillsammans med andra aktörer är vi ett attraktivt alternativ för till exempel bussbolag, säger Bo Nilsson.

Fakta Det här händer i Norrviken

Maj
29: Norrvikendagen (11.15 minimaraton, 12 och 14 barnkonsert, 13.30 invigning av Bärberget)
Juni
6: Corvetteträff
15: Barnkonsert, "Vem vill leka med Räkan Rut?"
15: Cole Porter afternoon
Juli
10: Frukostmöte med Thomas Ravelli
15-16: Engelska bilar
16: Frukostmöte med SR:s utrikeskorre David Carlqvist
16: Inspirationslunch om att förändra sin trädgård
16: Hasse Andersson, Monica Forsberg och Carolina Söderman uppträder
Augusti
13: Hasse Andersson, Monica Forsberg och Thomas Pettersson uppträder
17: Cole Porter afternoon
20: Föreläsning med Malin Berghagen om kropp och själ
20-22: Yogakurs
24: Musikalkonsert med Gunilla Backman
Gå till toppen