Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordåtalad pappa kvar i häktet

Den pappa från Landskrona som dödade sin 18-årige som ska vara fortsatt häktad i väntan på domen om två veckor.

Pappan körde till rastplatsen vid Hilelshögs dalar där bilen med den döde pojken i hittades av 18-åringens farmor och farfar som kände igen det parkerade fordonet när de körde längs Glumslövsvägen.Bild: Drago Prvulovic / TT Drago Prvulovic MalmBild AB
På tisdagen avslutades rättegången om familjetragedin som uppdagades en decemberkväll på en rastplats vid Glumslöv. Där hade pappan parkerat sin bil med sin döde son i. Någon timme tidigare hade han strypt pojken i Barsebäck.
Motivet till dådet var, enligt pappans sätt att se det, barmhärtighet. Han ville inte att hans son skulle lida av den ärftliga psykiska sjukdom som en gång drabbat pojkens mamma.
Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och anses vara allvarligt psykiskt störd. Som väntat var kammaråklagare Mathias Larsson och mannens försvarsadvokat Jörgen Rosén överens om att sluten psykiatrisk vård är rätt påföljd. Medan åklagaren vill ha pappan fälld för mord, så anser advokaten att brottet ska rubriceras som dråp. Vad tingsrätten blir känt den 17 juni. Då meddelas domen.
Gå till toppen